Trollpost oktober Stortroll

Høsten har vært fin, men med masse regn, og plutselig kom jammen snøen også! Vi har fått vært masse ute og sett på alle vakre fargespillene i naturen, jobbet med alle vennene vi har og vært på bytur og biblioteket.. Oktober ble avsluttet med en heidundranes Bamsefest:)

Høsten har virkelig satt inn, og regntøyet er blitt flittig brukt. Det er ikke til og komme unna med at vann, er virkelig barnas store favoritt! Alt i fra demninger, til plask i søla. Vi har brukt tida godt og sett på alt som skjer i naturen, når vinteren begynner og melde sin ankomst- løvet gulner, insekter går i hi, og det blir kaldere.

Samkjørt med høsttemaet har vi også jobbet med kroppen vår, vi har lagd selvportrett, mix og match kort med barna som motiv, sett på ansiktsuttrykkene våre, sett film om fordøyelsen vår. Dette til stor fryd og interesse for barna! Nydelige bladdyr har vi også lagd.

I annledning FN-dagen, har vi hatt 2 uker med tema vennskap og empati. Siste dagene av perioden snakket vi også litt om temaet flyktninger, og vi var imponert over hvor mye de visste om det, og følelse for temaet. Vi jobbet mye med hvordan man skal være med hverandre, snakke osv. og da vi voksne ved flere anledninger dramatiserte diverse scener av noen som datt og slo seg, ble plaget osv, og barna selv måtte fortelle og medvirke i hvordan man fikk trøstet, vært en god venn etc. gikk det virkelig inn på alle sammen, noen mere enn andre. 

FN-temaet ble avsluttet med felles lunsj på huset, en deilig salatbar, og alle spiste det de selv ville, og det var faktisk ikke en smule igjen!!

Disse fire ukene har vi også vært så heldig og ha Siri, som er student hos oss. Hun har hatt diverse aktiviteter med barna, slik som feks. reflekstreet, og aktiviteter i Mørkvedhallen.

Vi har tatt oss tur til Stormen bibliotek og lånt monsterbøker, lagd monster masker, og tegnet hekser og drager! Skikkelig morsomt og barna er virkelig oppi det:)

Sist men ikke minst feiret vi Bamsene den 27/10, der barna kom i pysjamas og hadde med kosebamsen sin. Vi spiste deilige snitter til lunsj, og stor bamsekake til dessert:)

Det har vært endel syke barn siste tiden, og det virker som det er endel feber og influensa som går. Husk bare på at det er veldig lurt holde barna hjemme til de er helt friske og klar for utetid og full rulle i leken. 

Vi ønsker også at dere lar barna få komme i bhg med ULL innerst (sokker,longs,trøye) da svett/våt bommul bare gjør utetida utrivelig og kald for barnet. Varme vintersko og vinterdress som passer, og votter i fleng:)

snart er vi inne i november, og vi begynner med de allerførste juleforberedelsene f.o.m uke 47...