Trollpost desember Småtroll

Da var november og nesten hele desember forbi i ei kjempe fart. Vi har i denne perioden vært mye ute, hatt mange julehemmeligheter og forberedt oss så godt som vi bare kan på jula og det nye året. Endelig fikk vi kjenne litt på en ordentlig vinter i Trollmyra barnehage, men den varte ikke lenge. Siden sist har vi også fått et nytt barn på Småtroll, Emmeli, som er lillesøster til Mikela på Stortroll.

 

November måned kom tydeligvis hardt på mange, for den første uken var det veldig mye sykdom blant barna, men de kom sterkere tilbake litt etter litt. De to første ukene i november fortsatte vi å fokusere på vennskap og det å være gode mot hverandre. Vi delte barna inn i lekegrupper hvor barna lekte sammen i mindre grupper, med en deltakende voksen. Ellers ble mange av de planlagte aktivitetene utsatt pga mye sykdom både blant barna og personalet. Vi var på besøk på Universitetet tidlig i måneden hvor noen studenter hadde laget et matematisk opplegg for barna, det var kjempe gøy.

 

Vi begynte sånn smått på julehemmeligheter i slutten av november, slik at vi skulle slippe så mye stress og heller ta ting i rolig tempo i desember. Barna var i like stor ekstase hver gang de hørte deres navn og ordet julehemmelighet i en og samme setning. Første uken i desember gjorde vi om puterommet til et kjempe fint adventsrom, hvor vi har hatt adventssamlinger. På adventssamlingene har vi sunget kjente og kjære julesanger, lest litt julevers og julefortellinger. Vi har også hengt opp 24 hjerter og vi tar ned et hjerte for hver dag som går, og teller ned til selveste julaften. Den 3. desember skulle Luddene ha vært på byvandring i byen for å se på den nydelige julepynten, men på grunn av dårlig vær og MASSE vind, ble denne turen avlyst.

 

I desember har barna fått være med på å bake kakemenn og lussekatter, de har fått oppleve å gå i Luciatog og vi har hatt besøk av Jåssnissen under nisselunsjen. Barna har laget julehemmeligheter, spist masse god mat og vært masse ute. I tillegg har vi hver onsdag startet dagen med frokost i grillhuset, det har vi opplevd som veldig positivt blant barna og dere foreldre. Vi har tilbragt mye tid ute, både på formiddag og ettermiddag, i regn og i snø.

Vi minner om at barnehagen holder stengt fra og med  24.desember, og åpner igjen mandag 4.januar. Vi ønsker at dere tar med dere alt av klær hjem; skiftetøy, votter, luer, dress, regntøy osv., slik at vi får vasket skikkelig i garderoben. For noen kan det være hardt å begynne på igjen etter en lang ferie, så vi oppfordrer dere til å forberede barna på barnehagestart et par dager i forveien, samt at dere tar dere noen ekstra minutter når dere kommer tilbake fra ferie og forteller oss litt om hva dere har gjort i ferien. På denne måten kan det være litt lettere for barnet ditt å vende tilbake til hverdagen.

Vi på Småtroll ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år! Vi gleder oss til å ta fatt på et nytt år sammen med dere!