Trollpost november/desember, Stortroll 2015

Vi har valgt og slå sammen nov-desembe posten, da vi begynte med juleforberedelsene allerede i midten av november, for og ha god tid til julekos i adventstida. Det har vært ei flott førjulstid, med spente, glade unger.

Tidlig i november, før snøen meldte sin ankomst, tok vi turen til Hemmeligskogen, og samlet kongler og kvist, til diverse juleforberedelser. Flott tur, med høsten enda hengende i. Videre hadde vi tema om bjørnen, som ble avsluttet med spennende besøk på flymuseet, å fikk tatt utstoppet bjørn, nærmere i øyensyn. Det var tennene og klørne som falt mest i smak hos barna, og vi fikk sett, og tatt på alt i fra isbjørn til svartbjørn. Vi hadde god tid, og fikk sett på både den, militære og sivile utstillinga der også. Dette ble en flott innholdsrik dag for både barn og voksne.

I samlingsstunda har vi lært masse om bjørner, snakket om vennskap og hatt hvilestund med massasje. Varmmat ble deilige fiskeboller i hvitsaus, med gulerot og potet. Det var ikke en smule igjen!

Halvveis i november begynte vi å lage julekortene barna har sendt til familie og venner, og juleposene. Kortene var vi og postet på posthuset, da vi var på jule-byvandring, og så på den flotte byen vår, i all sin juleprakt. Dette ble ei koseli stund, der vi tok oss god tid, og dro gruppevis, blå, gul og rød. Spiste bl.a lunsj på Stormen.

1.søndag i advent, var adventsrommet pyntet og klart til julespente unger. Vi trekker kalender, tenner adventslys og øver på jule og lucia sanger. Vi har delt gruppa opp i bjørne og ekorn grupper, disse mandagene, og bjørnegruppa får adventsstund i grillhuset med lys og julesanger. Lucia i år ble helt fantastisk, og barna hadde bakt Lucekatter og øvd kjempe masse på fremføringa. Når vi var ferdig her i barnehagen, dro vi videre til Mørkved Fysikalske og sang for dem. Der fikk vi hilse på nissen, og jaggu ble det ikke noe godt og knaske på ogsåJ

Rødgruppa var i tradisjon tro på 4H-gården, på låvefest, og fikk servert nissegrøt og gikk på nissejakt. Ellers har vi hatt juleverksted, og «hemmeligheter». Hver onsdag i desember har vi hatt grillhusfrokost, noe både vi voksne og barna har kost seg messe med. En fin og koselig start på dagen.

Baking og kos på kjøkkenet har vi også hatt, Kakemenn, Lucekatter, gomme og kjøttrull har vi tryllet frem, og kost oss med i samlingsstunda og ikke minst den fantastiske nissefesten! Da var det deilig lunsj med,heimbaka brød, eggerøre, gomme, kjøttrull og annet godt. Vi åpna døren mellom avdelingene, og hadde felles lunsj. Jåssnissen kom også på besøk, tøyset og datt, og jaggu satt han ikke igjen en sekk med gaver og godis til barna! Vi så julefilm, hadde felles samling med dramatisering (de voksne) av julesanger, og fortelling. En riktig festJ

Etter en oppsummering av førjulstida vår , ønsker vi dere en riktig god jul og et godt nytt år! Håper dere får mange fine stunder og nye gode minner. Velkommen tilbake med ny frisk og et nytt år! Hilsen alle damene i hagen