Trollpost Stortroll januar 2016

Taurus`s labyrint og slim inntar barnehagen!!

Da er vi snart ferdig med årets første måned, og vi håper alle har hatt ei fin tid. Oppstarten gikk smertefritt, og  det var godt for store og små og starte opp igjen, etter lang  ferie.  Januar har flydd av gårde, med mye moro og flott lek.
På tross kaldt vær, har vi fått vært mye ute, ikke så lenge bestandig, men nok til å  lufte hodet litt  Ekorn og Bjørnegruppa fungerer flott, og vi fokuserer mye på god  lek og  å få gode sosiale relasjoner.
 

Vi startet med prosjekt «Labyrint», som er en tv-serie på NRK Super. Barna har kanskje snakket om han?  Her møter vi Taurus, som er en robot, konstruert for og finne barn i en labyrint og slime dem ned. Serien er et konkuranseprogram, der barna må komme seg gjennom en labyrint og svare på spørsmål underveis. Klarer man å svare riktig, får man en livspuck, og svarers det feil må man i «fangehullet». Alle barna har deltatt med stor iver, både ute og inne. De har tatt opp leken, og gjort den til sin egen, uansett hvor de har vært.  Vi har sett serien på storskjerm, lagd klissete ekkelt slim, spørrekonkurranser, lagd stor labyrint i snøen på fotballbanen, hinderløyper og lagd livspucker. Store som små har deltatt med enorm innlevelse og glede, så det ble en suksess
Rødgruppa var på skøytetur, ved Mørkvedlia en isendefrisende kald dag, men alle koste seg, og gikk og gikk på isen. Litt knall og fall, men de sto virkelig på Vi tente bål, grillet pølser, og koste oss masse på isen

Vi hadde solfest, med gule kinner, og deilig gul smoothie etter lunsj. Rødgruppa dramatiserte «Sola og Vinden» for hele barnehagen på fellessamlinga. De gjorde en flott innsats, og småtroll satt stum og fasinert hele veien og fulgte med. Etterpå gikk vi ut og prøvde å se etter sola, bak tunge snøbyger Neste gang sola dukker opp, blir hun ønsket velkommen med flotte malte soler som Ekorngruppa har malt i forkant av solfesten har vi feks. hatt om solsystemet i samlingsstund. Å da må jeg bare få si; dere har noen flotte kunnskapsrike barn! De visste masse om soler, planeter og verdensrommet!

Ellers har vi vært mye ute, gått turer i nærmiljøet, til butikken, og lekt her i barnahegen. Lagd snøborg, akt, lagd lekedeig, å bygd masse lego.


Vi har begynt med grillhus frokost hver torsdag, og da spiser vi sammen rundt bålet og er ute og leker så lenge vi klarer og vil. En god start på morgenen, og masse flott lek Husk og kle barna godt, så de trives ute.


Kjøkkenet er straks klart, og vi syns vi har klart oss fint uten, i nesten en måned. Dere foreldre har vært kjempeflinke til  å ha med gode matpakker til barna, og det var stor stas for dem, og ha sin egen matboks. Men tror de begynner og savne den gode stunda rund lunsjbordet. Så mandag er alt tilbake slik som før, bare med et fantastisk nytt og praktisk kjøkken 
Vi har fått Hege inn til oss på Stortroll, tre dager i uka, for og avlaste Benedikte litt og være et ekstra sett hjelpende armer. De to siste ukene i januar var også Siri student tilbake hos oss. Heidi H, er tilbake i 100% stilling igjen.