Trollpost Småtroll januar 2016

Da var jula ryddet bort og vi har begynt på et nytt år med nye muligheter. I januar har vi hatt fokus på Skinnvotten i samlingsstundene.

Da var nesten hele januar flydd avgårde og vi har hatt en kjempefin måned på Småtroll. Januar begynte som en veldig kald måned, og kulden slo oss ut. Vi brukte derfor veldig mye tid inne på å kose oss, leke mye og klatra mye i den nye ribbeveggen som vi har fått opp på avdelinga. Vi fikk også endelig tatt i bruk tavleveggen, dette var kjempe morsomt! Vi har vært på mange småturer i nærmiljøet hvor barna har fått utforsket og vært nysgjerrige på nye områder.

Vi har denne måneden hatt mye dramatiseringer av Skinnvotten. Barna har fått oppleve skyggeteater, og det synes de var kjempe stas. Ellers har vi hatt dramatisering gjennom dopapirfigurer og figurer på pinner. Skinnvotten begynner å sitte i hukommelsen til mange barn nå, og mange er ivrige med på dramatiseringen.

Denne måneden har også Luddene vært og besøkt tannlegen for første gang. De var godt forberedte på forhånd, og visste litt om hvordan det var å være hos tannlegen.  Det var noen spente barn som tok sine første skritt hos tannlegen, men alle barna var kjempe flinke og tålmodige. I tillegg fikk de møte Bronto, tannlegen sin egen dinosaur. Barna var stolte og fornøyde etter tannlegebesøket.

Ellers har vi markert at sola har snudd med en heidundrende solfest. Mange barn kom utkledd i gule klær, andre hadde skikkelig sommerklær på. Vi hadde malt og hengt opp sola på avdelinga og  Rødgruppa på Stortroll fremførte «Sola og vinden» for alle barna i fellessamlingen. Etter lunsj fikk barna servert gul smoothie, det ble virkelig en suksess.

Grillhuset har blitt mye brukt denne måneden, og det kommer vi til å fortsette med. Vi har, som før jul, innført grillhusfrokost hver torsdag og dette opplever vi som veldig positivt. Ellers er kjøkkenet ferdig, og vi gleder oss til å ta det nye i bruk, til tross for mange fine matpakker i hele januar.

Nå står februar for tur, og denne måneden skal vi fokusere på karneval som er den 12/2, samt vinter og vinteraktiviteter. Vi ber dere alle sjekke at alle klærne til barna deres er markert med navn, samt smokkene til de som bruker det.

Ha en riktig fin februar.