Trollpost februar, Småtroll

Ja da var vi kommet til mars, årets første vårmåned. Februar har vært en måned hvor vi har tilbragt masse tid ute, og hatt en fantastisk vintertid.

Da var februar flydd av gårde, med sine 29 dager. Ellers har vi fått et nytt barn på Småtroll, Martine. Hun ble 1 år nå i februar, og tilhører Tassen dette året. Hun har kommet fint inn i barnegruppa og vi gleder oss til å oppleve mye med henne. Vi har vært på mange turer til akebakken bak barnehagen, hvor vi har fått utnyttet vinteren til det fulle. Vi har hatt noen turer rett utenfor barnehagen, for å la barna få utforske det som er på utsiden av gjerdene. Dette er kjempestas for store og små.

I februar har vi gjennomført karneval, til barnas store glede. Det var mange fine prinsesser, søte og skumle dyr og tøffe karakterer. Vi opplevde at barna hadde en kjempefin dag med mye moro hvor vi satt grisen på halen, bowling, sanselek og kaste på blikkbokser. Til lunsj ble det servert pølser med lompe eller brød, og til dessert fikk de en kopp med frukt.

Vi har fått gjennomført våre faste hopp&sprett onsdager med både Mørkvedhall, vannlek og hinderløype. Dette er aktiviteter som barna setter stor pris på, og som de gleder seg til.

Vi har fokusert på tema vinter etter karnevalet, og barna har lært seg mange sanger og regler om vinteren. Luddene har fått være med på å fryse vann med farge og pynt, som vi hengte ute i trærne.

Vi har tilbragt mye tid ute, både på formiddag og ettermiddag, så vi ønsker at dere sjekker at barnet ditt har alt utstyret på plass, slik at vi kan tilbringe mye tid ute. Enkelte dager har det vært kaldt, mens andre dager er det litt mildere i lufta. Det hadde vært topp hvis dere kan sjekke at barnet ditt har både tykke og tynne ullklær/fleece. Ta gjerne med en stor ull lest som barna kan bruke når det er glatt ute.

Ellers nærmer det seg påske med stormskritt, og vi ber dere sjekke lista som henger i gangen om barnet ditt skal ha fri eller være i barnehagen, og hvor lang dag. Vi avslutter temaet vårt påske, fredag 18. mars med en påskelunsj

 

Ha en fin måned.