Trollpost februar 2016

Februar har vært en innholdsrik måned, med mye latter,dans, lek og morro

Februar begynte fint med samisk uke, der vi har lært oss fader Jakob på samisk, sett på kofter og hørt samiske fortellinger i samlingsstunda. Vi var så heldig og få besøk av Emilie sin bestefar, som kom i kofta si, snakket og viste oss bilder fra sin oppvekst. Tørket reinkjøtt hadde han jaggu også med, og alle fikk hver sin smak, hos enkelte var dette svært populært og godt:) Vi fikk synge Fader Jakob for han, og vi fikk en flott joik som avsluttning. Spennede fortellinger for store og små.Rødgruppa tok turen til Rådhusparken, der det var lassokasting, reinsdyrkjøring, mat, og joik med Mikkel Gaup. Alle kom tilbake med hvert sitt egenlagde hornsmykker. Det var stor stas:)

Rødgruppa hadde skitur i lysløypa, og vi var kjempeimponert over hvor flinke dem var, alle sammen! Flere hadde ikke gått mye på ski, og det så ut som dem ikke hadde gjort annet:) De hadde med egen sekk, med matpakke og vann, som de bæte hele turen til Naustet. Der fyrte vi i bålplassen, og lagde pinnebrød, og varmet oss med deilig kakao. Det var bakke opp, og bakke ned, og alle var strålende fornøyde når vi kom slitne tilbake. 

Karneval hører vel februar til, og vi hadde vårt med brask, bram & glade utkledde unger! Hele barnehagen var felles, og hadde aktiviteter gruppevis, slik som "sett hale på grisen", gjett hva ting er, bowling, kaste på blink og disco. Til lunsj hadde vi satt opp vår egen pølsebod, der barna måtte "kjøpe" pøle i brød/lumpe. Lunsjen var også felles med Småtrollene, og det var stor stas:) Til dessert hadde vi nydelig fruktsalat.

Ettersom vi har fått masse snø, og har vintertema, tok vi frem "snøboksene" våre og har lagd grunnmur til både båt og slott av snøen. Akebrettene er ofte fremme, og vi jobber med snøen både i og utenfor barnehagen. kjempegøy for både barn og voksne:)

Vi har hatt Mørkvedhall, med sanglek, frilek og hinderløype, Tarkus klubb der vi har jobbet med og lære oss og skrive navnet vårt, og sett på tall og bokstaver, og ikke minst har alle sammen fått vært på fine turer til B.la hemmeligskogen, med matpakke og akebrett. 

Det har vært endel feber og forkjølelse ute å gått, og vi håper dette nå er over:) Til dem som har ski i barnehagen,; husk og sette disse inn i skuret om ettermiddagen:) 

Ellers går vi mot lysere tider, og vi vil være mer og mer ute både på dag og ettermiddag:) Ønsker alle en flott mars:)