Trollpost mars, Småtroll

Da var første vårmåned over og vi har tilbragt mesteparten av dagene ute i alt mulig slags vær.

Mars måned har vært preget av mye tid ute, hvor vi har badet i sol og regn. Vi hadde mange fine solværsdager i starten av mars, som vi valgte å utnytte til det fulle. Vi brukte masse tid ute både innenfor og utenfor barnehagegjerdet. Etter mange fine solværsdager kom regnet, øsende pøsende ned. Snøen begynte å smelte for fult og barna storkoste seg ute i masse søledammer.

Vi har fått gjennomført turer, både korte og litt lengre. Vi har i mars byttet litt om på våre faste planer, noen dager har turene blitt på fredager i stedet for tirsdager. Dette vil stå på ukeplanen dersom vi endrer dagene. Ellers har vi hatt både Mørkvedhallen for Luddene, vannlek og Hopp&sprett og det er like stor glede for hver aktivitet. Grillhusfrokosten på torsdager har vi vært veldig positive til, og vi opplever at barna trives med å tilbringe morgenen og formiddagen ute.

Barna er veldig glade i musikk og dans, så flere dager har vi hatt disko. Vi har satt på musikk og så danser vi til vi blir slitne i beina. Vi har også laget oss pappgitarer slik at vi kan rocke til rock and roll, fiskeboll. Denne sanger er blitt en stor HIT blandt barna, og det ble ekstra gøy når de fikk tegne på gitaren. Vi har også latt barna bli kjent med ulike instrumenter i samlingsstunden, det var stas!

Vi har jobbet med tema om påsken og vi brukte flere dager på å lage påskepynt, både Tassen og Ludde. Vi har sunget mange sanger om egg og påskekyllinger, lest bøker om påskeharen og sett på mange bilder om ting som omhandler påsken. Vi hadde påskelunsj siste fredag før påske, sammen med Stortroll. Vi hadde felles samling før lunsj, hvor de voksne dramatiserte «De tre små griser» også sang vi påskesanger. Det ble servert gulrotsuppe og hjemmelagde rundstykker til lunsj, og det falt i smak hos de aller fleste. Det var ekstra stor stas å få sitte sammen med Stortroll, på Stortroll.

Ellers er det blitt mye mildere i lufta etter påske, og vi ønsker at dere sjekker hyllene til barna deres å se om de har både tykk ull og litt lettere ull/fleece for de litt varmere dagene. Ettersom snøen og isen smelter fort, bruker vi regntøyet mye mer ute, det hadde vært flott om dere sjekker det i ny og ne for å se om det er skittent og trenger en vask.