Trollpost mars 2016, Stortroll

Mars måned ble full av masse god mat, flott lek, sol og glade barn! Litt påskekrim og mysterier ble det også..

Vi startet mars med lofotfiske uke, der vi jobbet med temaet fisk. Vi tegnet, så på plansjer og ikke minst så på ekte lofottorsk. Her var barna med på hele prosessen, fra fisk til fiskemat. Vi sjekket ut hva som var inni torsken, og sannelig fant vi ikke en liten fisk i magesekken til den ene. Vi snakket og gjeller, luftblæra, øynene, tunga og hjertet. Alle fikk se, og de aller tøffeste fikk holde og kjenne på fisken. Hele Trollmyra syntes dette var stor stas, og litt ekkelt...  fisken endte tilslutt opp i "skattekiste" med deilige grønnsaker, som barna selv hadde kuttet opp. Og at barn ikke liker fisk, så vi ingenting til under lunsjen!:)

Vi har hatt ei fin stund med påskeforberedelser, der vi bl.a har malt snøen gul, lagd påskekyllinger av snø,  lagd flott påskepynt i pærling og malt på kuler. Alt fikk henge i den flotte kvisten vår over bordet, til alle beundring.

Vi leita også etter den berømmelige Påske-reven, som lusket rund.. vi satte opp feller, med nett og skinke, og jaggu hadde han ikke klart og rømme! Så mye snakk og leiting og tulling om han:)

I tarkus har vi jobbet endel med skilting langs veiene, og trafikkreglene. Tok oss noen flotte turer i nærmiljøet, og barna kunne masse om skiltene:)

Rødgruppa har også vært på bytur, og sett på RIO i Stormen. Barna var skikkelig betatt av stykket, og flere av barna i bhg. var også med på selve oppsettningen. Skikkelig stor stas:) 

Vi avslutta påsketemaet og måneden med påskelunsj, der hjemmelaget gulrotsuppe, med nybakte rundstykker sto på menyen. En stor suksess, og var kun en pitteliten kopp igjen:)

Stille uke, var akkurat det.. Masse flott lek, å flott utevær. Vi tok ut flere av "innelekene" på trappa, og de storkoste!