Trollpost April -16, Stortroll

April måned har flydd av sted, med masse latter, fine turer, sykling og vi har blitt kjent med Naffen og Arne:)

April kom og ble borte like fort! Vi har hatt masse fint vær, snøen er blitt borte, og sola har skint så mye at vi har måtte finne frem solkremen!! Jippii!

Vi har vært mye ute, både inne i barnehagen og på tur. Bjørnegruppa og Ekorngruppa har fungert fint, og barna har lekt godt med hverandre. Sykklene er endelig kommet ut, og barna var helt i ekstase. Er morsomt og se de forskjellige lekeformene deres, etter hvordan årstiden kommer og går. Nå er både Små -og Stortroll mye ute, og Stortroll ungene tar stort ansvar for de minste:) De sykkles rundt og rundt, gis fart i huska, eller får utforske haugen sammen med de største. Stor stas for små og store!

Siri student, har væt her i to uker. Vi har vært på flott tur sammen med henne til Universitetet, og forsket på is og vann i barnehagen. Hun er nå ferdig med praksis hos oss, og vi ønsker henne lykke til videre!

Vidre har vi jobbet med trafikken og rafikkregler. Vi har brukt NAF sitt læremateriell, og der har vi møtt blandt annet NAFFEN som er ei traffikkløve og ARNE som er en rampete apekatt. Vi har også bøker, lydbok og fargeleggingsark. En veldig innholdsrik boks, og barna syntes det var veldig spennende.

Vi delte gruppa i to, og tok dem med på trafikktur, der de fikk sett rundkjøring, skilt, biler i bevegelse osv. Vi så at barna kan veldig mye om trafikken, og skiltene. Men det er jo viktig og repetere:)

Vi har vært i Mørkvedhallen og hatt hopp og sprett! Det er like stor glede og engasjement hver gang!

Barna har kost seg med kyllingpølser, pasta og grønnsaker, og nå sist, deilig salatbar. Det var ikke så mye som et maiskorn igjen! Det er stas og plukke ut det dem vil ha, vente litt på tur, smake nye ting, og se hva de andre legge rpå fatet. Mye god læring i de aller minste tingene:)

Benedikte er gått ut i permisjon, og nå skal hun bare kose seg hjemme og bli klar til babyen kommer! Vi gleder oss:)

Ellers har vi ryddet, kostet, plukket søppel og ordnet i barnehagen. Ungene er flinke til og hjelpe til, de elsker og få ordentlige arbeidsoppgaver! En riktig flott gjeng!

Tarkus har vært på bytur, og vi jobber med et prosjekt; "byen vår", der har barna selv fått jobbe med kamera og valgt motiv, for hva de synes er byen deres. Resultatet kommer senere.... Gled dere:)

I anledning Bodø By jubileet, øver vi også på kaboom sin bursdagssang med dans, til Bodø by!

Nå står mai for tur, med alt den har og blomstre med! Vi gleder oss!