Trollpost april, Småtroll

I april har vi opplevd den siste snøen (håper vi) for denne gang, og virkelig fått en smakebit på hvordan våren i Bodø kan være.

Da var vi ferdige med april for i år, og det har vært en måned fylt med mange turer i nærområdet i all slags vær, og ellers mye glede og latter. Vi har jobbet med tema vår denne perioden og vi har dermed brukt mye tid ute for å se hvordan våren viser seg. V i har gått på tur bak Mørkvedhallen og i Hemmeligskogen for å se og lytte på fugler, og det var mange spennende lyder å høre der. Vi har også tilbragt mye tid i uteområdet i barnehagen. Ved gapahuken vokser det masse Hestehov, så dette har vi studert.

Ellers har Hopp&sprett og vannlek gått som normalt, barna storkoser seg når de får være i aktivitet og noen skulle gjerne gjort det en hel dag. Vi hadde siste dag i Mørkvedhallen onsdag 6.2, og barna nøt virkelig hvert sekund. Vi gjennomførte også kroppsmaling, til barnas store glede. Sluttresultatet var barna med store smil og masse maling på hele kroppen, men også et fantastisk fint maleri

Ellers er det fortsatt grillhusfrokost på torsdager og vi opplever dette som veldig fint. Koselig å starte dagen ute i grillhuset selv om det ikke alltid er fyr på bålet, så er det varmt og koselig. Barna koser seg ute på formiddagen og vi går inn til samlingsstund og lunsj.

Luddene har denne måneden hatt fokus på farge og språk i Luddegruppa, og det begynner virkelig å sitte nå. De er flinke til å svare, alle sammen. Vi snakker om fargene og synger sanger om dem. Språket faller mer og mer på plass for hver dag som går, og det er mye morsomt som kan komme ut av en barnemunn. Tassen har hatt ulike bevegelsessanger som «lille Petter edderkopp» og «Bake bake kake til mamma kommer». Dette er sanger som de er blitt veldig flinke i.

Vi har denne måneden feiret Selmer som ble 3 år 22.04, det ble markert med sang og krone. I mai er det enda flere bursdagsbarn som gleder seg til sang og krone.

Ellers var det storøvelse i Bodø den 27.04 og den fikk vi oppleve ved å se alle helikoptrene og flyene som fløy over barnehagen, rett over oss til og med! Dette var kjempeskøy å få med seg. Noen måtte holde for ørene når jagerflyene kom, for de hadde mye lyd i seg.

Minner om å sjekke barna deres hver dag for lus, da vi hadde noen tilfeller i april. Vil også minne på å ta med letter ull/fleece klær, og tynnere luer, votter og dresser nå som det er blitt mildere i lufta. I tiden fremover tilbringer vi mesteparten av tida ute, og da er det kjekt at barna deres er kledd for ordentlig vårvær.

Benedikte er nå gått ut i permisjon, og vi gleder oss til en liten baby kommer til verden. Den 1. juni kommer Hanne, som er ny pedagog på Stortroll. Vi ønsker henne hjertelig velkommen.

Nå banker mai på døra og vi ønsker den hjertelig velkommen med alt det koselige som hører til den måneden. Husk å ta hjem lappen om 17.mai hjem og legge svarlappen i en konvolutt i hylla til Leo.