Trollpost mai, Småtroll

Mai har vært en måned som vi har tilbragt ute, for det meste

Mai måned er over og vi har fått en liten smakebit på hva sommer i Bodø har å by på. Mai har vært preget av mye tid ute nå som temperaturen begynner å stige litt. Vi har brukt mye tid innenfor barnehagens område, hvor barna har fått syklet, desset og klatret i skogen bak barnehagen. Ellers har vi hatt både Hopp&Sprett og vannlek som normalt. Det er ingen tvil om at barna koser seg når de får brukt kroppen sin, noen mer vill enn andre.

Vi har vært på kortere, og noen litt lengre turer i nærmiljøet. Vi har vært på fotballbanen bak barnehagen for å spille fotball og plukke blomster, og vi har vært på runden i skogen bak Mørkvedhallen. Bak Mørkvedhallen fant vi masse knuste Hegre-egg, og de var lyseblå og kjempefine. Barna var veldig stolte da vi kom tilbake i barnehagen, og skulle vise alle hva vi hadde funnet på tur.

Vi brukte tiden før 17. mai til å pynte både inne og ute. Barna har hjulpet til med å koste uteområdet og var flinke til å plukke søppel også. Det var enda mer spennende å se på når Stortroll fikk plante blomster og andre planter i blomsterbedet. Inne var det flere barn som hjalp til med støvtørk og vasking av bord og stoler, alt måtte være fint til nasjonaldagen. Barna har også laget 17.mai bilder som hang inne på avdelingen som pynt, og jeg regner med det var mange stolte barn som skulle vise frem sitt kunstverk.

Ellers har jo Bodø hatt bursdag, og blitt hele 200 år! Vi på Småtroll har ikke jobbet så mye med dette temaet, men barna har vært ivrige å følge med på Stortroll når de har danset Bodøbarnas bursdagssang. Mange av barna synger og nynner på sangen om og om igjen. På selve 200årsdagen lagde vi pølse og pasta til lunsj, avsluttet med en liten is til dessert.

I tiden fremover kommer vi til å tilbringe mesteparten av dagen ute i sommerværet. Det er viktig at barnet ditt har godt med klær etter vær. Vi ser også helst at dere har enten Cherrox eller støvler i barnehagen, ikke begge deler.

Vil også minne dere på om lapp angående sommerfest som henger i gangen.

Da nærmer juni seg med stormskritt, og vi ønsker den hjertelig velkommen.