Trollpost Stortroll, Mai 2016

Mai måned har vært preget av fest og sang, prosjekter, utflukter, godt vær og mye utetid!

Første ukene i mai, jobbet vi endel med våren som tema. Hva skjer egentlig i naturen? Og vi plantet, ryddet og gjorde det fint inni og rundt barnehagen.

TARKUS jobbet med et fotoprosjekt, i anledning Bodø Fæst. Dette ble barnas tolkning av hva Bodø by er for dem. De ble utstyrt med fotoaparat og vi tok bussen inn til byen. Der gikk vi rundt og tittet på byggningene, gatene, butikkene, havna og torget. Vi spiste lunsj på biblioteket, og tok frem kameraet, når vi hadde snakket litt om deres favoritter i byen. Så gikk vi, rundt i hele byen, og barna fikk både holde kamera selv og ta sine egne bilder. Dette ble en kjempe flott tur, og barna var så stolte, når vi skrev ut og ordnet til utstillinga, som ble vist på sommerfesten!!

TARKUS avsluttet også mai måned med togtur til Fauske Bygdetun, i tradisjon tro. Det var spente barn og voksne, som gikk ned til togperongen på Mørkved.. Masse sommerfugler ute på vift:) Vi kom oss fint på, og frem med toget, og det var stolte unger som gikk fra Jernbanestasjonen og ned til Bygdetunet! Der ble vi møtt velkommen, og fikk grille pølser. Omvisning i "bestemorhuset" fikk vi også. Her var det bla gamle leker, bøker, etc. Skikkelig mye rart med andre ord:) Etterpå lekte vi med gammeldagse leker, og fisket etter forundringsposer, fra brua... De var fylt med mye godt:) Turen tilbake gikk like fint, og med en lokmotivfører som tutet masse, ble det mye latter og hviiiiining:)

 

Hele Stortroll jobbet med Kaboom sin "Bodøbarnas bursdagssang" og dansen som hører til:) Denne fikk Rødgruppa visefrem, bland tusenvis av andre barnehagebarn, på Bodø by`s bursdagsfeiring ved stormen:) 

Det ble også endel 17. mai forberedelser. Vi fant ut hvem som var kongen og dronningen, hvor de bodde, og vi snakket litt om hvorfor vi feirer 17.mai. Vi øvde på sanger, og litt på hvordan vi skal gå i tog. 17.mai ble feiret med barnehagetog, og 17.mai kafe, med is og kaker i barnehagen:)

Gul og blå gruppa har vært på 4H-gården, og sett på lammene, hester og høner! Jaggu fikk de seg ikke en liten kjøretur med hest og vogn også:) Det var mye snakk om stakkars grisemor, som ikke hadde fått alle griseungene sine enda, og bare lå der og ventet...

Vi har vært så heldig og få hatt Mia og William (Heidi k og Grete sine barn) på jobbskygging. Dette syns både små og store barn, var veldig koselig!

Barnehagen har blitt oppgradert, og fått seg et flunkende nytt gjerde:) Vi har tilogmed utvidet arealet litt, og barna storkoser seg oppe i skogen, der det nå er blitt en liten blomstereng;) Vil samtidig berømme de som satte gjerdet opp, vi har nesten ikke merket at de har vært her:) Vi er så fornøyde alle sammen:)

Så det har somsagt vært mye øving, forberedelser, og atter øving for alle barna på Stortroll.. Så nå skal vi slippe skuldrene litt ned, og kose oss i (vår)været her nord:) Så håper vi juni kommer med sol og sommervarme:)