Trollpost Juni 2016, Stortroll

Ja, da var juni snart over, voksne og barn har begynt og tatt ferie, og vi går snart inn i felles sommerbarnehage:) Selv om det gikk fort, betyr det ikke at vi ikke har fått vært med på mye skøy!!

Vi startet juni, med storstilt sommerfest! Etter masse øving og forberedelser, var det godt og endelig kunne sette igang showet! Det ble en stor suksess, og store som små koste seg masse, i et nydelig vær. Rødgruppa fikk kopp og perm, og høytidelig avsluttning. Gulgruppa ble påmint om at snart er det de, som overtar rollen som de største i barnehagen:) Og akkurat dette temaet har vært oppe til diskusjon i det siste... :)

Videre har Hanne kommet til oss, og vi har brukt tid på å bli kjent, og vise henne både barnahagen og områdene rundt. Vi har vært på tur i Mørkvedbukta, i øsende regn, og lett etter krabber og tangsprell. Vært i Hemmeligskogen og vist henne vår fantastiske dugnadsinnsats, Futelva og dyrelivet der, med ender og måser, og på konsert i Stormen.

Ludde har vært endel på besøk inne på Stortroll, for å bli litt bedre kjent, før dem kommer over og blir blågruppe:) Dette har vært stor stas, både for dem og for Stortrollungene, som viste stort ansvar og omsorg..

Vi har jobbet endel med krypdyr, og forsket litt på dem vi finner i barnehagen og de vi så i fjæra.  Vi har brukt glass med lupe og forstørrelsesglass. Løftet på steiner og bark, for å finne dem. Dette er bestandig like artig og spennende for barna og de voksne.  Rompetrollene våre vokser og har det fint, de har begynt og utvikkle bakben, så det er ikke lenge før vi må sette dem ut i bekken igjen:)  Når vi først er inne på dyrelivet, har vi også blitt litt "måsebarnehage":)  Måsemor, som hadde rede rett over veien, har funnet ut at de små skal få øve seg på stormåselivet inne i barnehagen! Hun flyr og passer på, og geleider dem fint opp i skogen. Skikkelig spennende og følge med på:)

Vi har også laget flott salatbuffet, det var ikke en smule igjen, og barna likte kjempegodt og gå rundt og forsyne seg med herlighetene. Hjemmebakte polarbrød har vi også laget, og kost oss med til lunsj.

Bak barnehagen har vi bygd og snekkret; en riktig fin og flott butikk har det blitt:) Vi koser oss masse der, og det er blitt en kjempe flott kreativ lek der bake:) Planker blir kassaapparat, vedkubber blir babyer, og steiner blir til penger!

Ellers har vi delt gruppa i to, og gått på turer og hatt diverse formingsaktiviteter inne og ute. Vi har rydda og sortert inne og i lekeskuret ute.

Nå er ferie avviklinga begynt, og vi sier hadet til mange i rødgruppa. Vi blir og savne dere masse, og gleder oss allerede til dere kommer på besøk i høst!! Vi ønsker dere lykke til på skolen, med lekser og nye venner:)

I juli vil det komme en felles post fra begge avdelingene, da vi slår oss sammen til Sommerbarnehage:)

 

Og sist men ikke minst; vi ønsker dere alle en riktig god ferie:)