Trollpost august Småtroll

Høsten kommer, adjø da, sommer!

August kickstarta vi på Småtroll med tilvenning av nye barn, og har i grunn fortsatt med det jevnt gjennom hele måneden. Vi har brukt tida på å bare være sammen og bli kjent med hverandre og den – for mange – nye hverdagen. Vi har tatt dagene som de kommer, og kosa oss med det. Mye er også gjort på barnas initiativ. Både inne- og uteområdet har blitt utforska, og nye leker har blitt testa.

Da vi har et par stykker som sover på formiddagen har vi valgt å vente litt før vi drar på tur med Tassen. Det er mye å bli kjent med nå i starten, og vi syns det har vært greit å holde oss i barnehagen og bli trygge og komfortable her først. Ludde derimot har fått seg noen fine turer – og har vært kjempefornøyd med det! Det var flere av dem som etterspurte tur allerede første uka i august.

De siste par ukene har vi sånn smått begynt å komme oss inn i de hverdagslige rutinene igjen, og Grillhusfrokost på torsdager er en av dem. Stor suksess så langt - i våre øyne hvertfall.

Ludde har også fått hatt sin første tur til Mørkvedhallen, og storkosa seg der. Så godt å få løpe rundt og få opp pulsen litt. Og danse! Vi kommer til å lage litt opplegg for Mørkvedhallbesøkene fremover, hvor vi blant annet stuper kråke, hopper, kryper under/over og lignende.

Høstens tema er i gang, og vi har begynt å ha fokus på Kroppen vår, med litt ekstra fokus på sansene. I første omgang jobber vi med dette i det hverdagslige, hvor vi blant annet snakker om og benevner høyre fot i skoen, hører hvem som kommer og slike ting. Barna er små, så temaene vi jobber med i løpet av året er helt nede på deres nivå. Vi kommer til å fortsette med kroppen og sansene gjennom hele høsten, med avbrudd av blant annet Brannuke om et par uker.

Minner om at du sjekker plassen til barnet ditt jevnlig, spesielt nå som det er så vått, og ser at h*n har det h*n trenger av skiftetøy, ull-/fleeceklær og lignende. Og så klart at alt av tøy, sko, smokker osv. er merket med navn.
 

Riktig god helg fra oss på Småtroll!