Trollpost september Småtroll

Når bladene de faller ned, da er det høsten skal du se.

September har vært en måned fylt med en del regn, men vi har også fått mange fine, solfylte dager. Luddene har vært på flere turer, og nå mot slutten av måneden fikk Tassen også seg en tur til Hemmeligskogen. Høsten er som kjent tida for sykdom, og plutselig ble vi hardt ramma av det på Småtroll, hvor nesten halvparten av ungene har vært syke – på én gang.

Vi har hatt samlingsstunder med navnekortene våre og periodens sanger. Det ER så herlig å sitte i samling nå mot slutten av måneden å høre hvor godt barna kan sangene vi har sunget den siste tida. Engasjementet er helt herlig! Nå blar vi straks over til ny måned, og med det følger nye sanger og regler. FN-ukene kommer også i denne perioden, og fokuset vårt da vil være på vennskap og empati med ulike sanger, regler og aktiviteter knyttet opp mot det.

Vi har lagt ei uke med brannvern bak oss, hvor vi har sunget Bæ-bu-sangene og Brannmann Sam i samlingene. Ludde har malt en stooor brannbil, som nå henger ute på trappa, og Tassen har malt brannen som brannbilen skal slukke. Fingermaling falt i smak for de fleste av dem, og det var interessant å se reaksjonene i forhold til dette å bli klissete og «skitten» på fingrene – mange ulike reaksjoner der.

Som jeg nevnte i forrige Trollpost har vi Kroppen vår som tema gjennom hele høsten, og jobber i hovedsak med dette i det hverdagslige. Du må gjerne også fokusere litt på dette hjemme. Vi snakker om og benevner ulike kroppsdeler, hva vi kan gjøre med disse og hvilke klær som skal på hvilke deler av kroppen. Sansene våre kommer selvfølgelig også inn her. Mye av dette temaet handler også om det å bruke kroppen sin, og vi har stort fokus på at ungene skal gjøre selv. Alt fra å klatre opp og ned av stolene sine og stellebordet, kle av og på seg selv, og utfordres kroppslig. Sistnevnte kommer blant annet inn ved Hopp&Sprett, det at barna går selv når vi drar på tur og ved at vi for eksempel hopper ned fra trappa eller lignende. Her vil vi også fri litt til deg, og komme med ei lita oppfordring: la barnet gå til og fra bilen og inn på avdelinga for egen maskin. Det ligger SÅ mye mestring for barnet ditt i dette, noe som gir h*n en veldig positiv og god følelse.

Vi har fått inn en ny vikar på huset – Marianne – som blant annet skal være hos oss et par uker gjennom høsten når Torill har ferie. Vi ønsker henne hjertelig velkommen til oss. Hun har allerede hatt sin første dag, og ungene tok godt imot henne.

På fredag er det årets første Fellessamling og -lunsj sammen med Stortroll. Vi lar oss underholde av Stortrollene og kanskje får vi til og med sitte på Stortroll å spise deilig salat-lunsj som noen av Luddene har vært med å lage til.

Med det takker vi for en herlig september, og ønsker oktober velkommen med alt den måtte bringe!