Trollpost September Stortroll

Da er høsten i full gang, og har vist seg fra alle dens fantastiske sider!

Da har september flydd avgårde og fylt oss med mange fine minner både ute og inne. Ungene har storkoset seg ute i det fine høstværet.
Denne måneden har vi merket at høsten har kommet for fullt. På turene med bjørnegruppa har vi samlet blader og sett på naturen som har forandret seg og at den er i ferd med å gjøre seg klar til vinteren.
Grete har laget fine høstlykter med rødgruppa som står på avdelingen og gjør de kalde morgenene enda mer koselig.
Med ekorngruppa har vi hatt fokus på fargene som er i naturen om høsten. Vi har tegnet grønnsaker og sunget grønnsakspisersangen fra Hakkebakkeskogen.

 I slutten av august dro vi på tur til Fenes Andelsgård med rødgruppa, der fikk vi plukke grønnkål, gulrøtter, potet, sukkererter, brokkoli, rødbeter, stangselleri og purreløk. Fantastisk tur der vi fikk brukt lukte og smake sansen godt.
Grønnsakene ble først brukt i en sansesamling, så brukte vi nesten alle grønnsakene og laget en deilig lapskaus med pølser.
I uke 38 hadde vi brannvernuke. Vi har hatt brannøvelse i bhg og snakket mye om hva vi skal gjøre om det blir brann. Hvor vi skulle være når alarmen går og hva som skulle skje. Etter øvelsen fikk de se et program fra NRK super som handlet om noen barn som var på besøk på en brannstasjon.
Også leken ute og inne har handlet om brann og brannmann Sam den uken. Slutten av uken dro gul og rødgruppa til den nye brannstasjonen. Der ble de delt opp i to grupper. Hver gruppe fikk sitte i brannbilen og om ungene ville, bli heiset opp 10-15m av stigebilen. Vi fikk se og røre på forskjellige typer utstyr, høre på sirenen og prøve brannslangen.

Ellers er vi godt i gang med førkolegruppa der de har startet med å spille brettspill, skrive navnet sitt og leke med bokstaver. Her har vi fokus på blyantgrepet og leken med bokstavene.
Gul og blå gruppa har vært mye ute når vi har hatt aldersgrupper. Da har vi hatt hinderløype, samlinger med sang eller lydbok og lekegrupper.

Vi avsluttet september med ei fellessamling, der småtroll var gjester. Ei samling med Rødhette og ulven og en felles lunsj der det ble servert salat laget av småtroll.

Flott måned med masse frisk luft, læring, latter og tøys.

Minner om at det er kaldere ute så alle må sjekke kurven at de har varmere klær.