Trollpost oktober, Småtroll

Du har noe ingen andre har, ingen er som deg. Du kan mye, har litt av hvert å lære meg. Glad for at jeg møtte deg!

Vi har veldig mye å lære av hverandre både store og små, og i oktober måned har vi på Småtroll hatt fokus på vennskap og empati. Vi har sunget sanger som omhandler temaet, og snakket mye om hvordan vi er med hverandre – vi koser og er gode, og snakker ordentlig! Vi har begynt å lage et vennskapsbilde med alle hendene våre trykket på tøy, noe vi fortsetter med neste uke.

Oktober har vært preger av mye godt vær, og vi har vært masse ute! Plutselig ble det også mye kaldere, og det ble tid for å endre bekledning. Passe tidlig å hente frem vinterdressen, men helt tidsnok også. Vi kommer til å fortsette å være mye ute når det er godt vær, men vi kommer også til å dele oss mer i tiden som kommer. Det er så viktig at inneleken ikke blir glemt av, og ungene trenger å få tid og rom til å bruke kreativiteten der også.

Grillhuslunsjen for Ludde kommer i tiden fremover til å bli preget av ulik bålmat, og vi lager oss en meny, slik at vi varierer på hva vi spiser her. Vi kommer også til å spise i Grillhuset med Tassen av og til, men dette blir mer tatt på sparket når vi ser at det passer seg sånn.

På fredag er det Bamsefest for ungene i Trollmyra. Vi markerer dagen ved å ha med en av bamsene våre, og vi leker med dem, har fellessamling med Stortroll hvor de voksne spiller Gullhår og de tre bjørnene, spiser påsmurte snitter til lunsj, og får deilig Bamsekake til frukt.

Når FN-perioden er over, går vi tilbake til tema kroppen, og fortsetter å jobbe med blant annet følelsene våre.

OBS! Plutselig ble vi uhyre hardt rammet av sykdom – igjen! Vil bare minne deg på at du er nøye med hygiene og andre forebyggende metoder for å unngå smitte blant barna. Pr. nå er det feber og gjerne hoste som er «monsteret».

Vi ser frem til en ny, fin måned sammen med barnet ditt – og det nærmer seg sakte, men fryktelig sikkert jul (!!). Ha en fin november!