Trollpost oktober Stortroll

Vi har vært kjempeheldig med et fantastisk, men kaldt, høstvær, og fått boltret oss mye ute, og inne! Mye flott lek og kreative barn:)

Høsten og kulda kom plutselig! Vi har brukt tida mye ute i det flotte klare høstværet. Vi har vært på fine turer i bjørneskogen, Mørkvedlia og Hemmeligskogen. Da har vi blandt annet samlet blader til og lage flotte høstbilder. Vi har hatt tema om kropppen vår, der noen har lagd seg selv i full størrelse, med hjerte, blodårer og og mage. Ungene syns det er så spennende og se seg selv utenifra!

Noen lagde seg selv i trolldeig, dette var en spennende utfordring, spesielt for de minste. Men det ble stor suksess:)

Alle har fått busstur til byen, der vi var hele dagen på biblioteket. Der koste vi oss med bøker, og fargelegging av høstblader, som ble hengt opp der. Ene gruppa fikk litt ekstra tid i byen, da vi kom på en buss uten sikkerhetsbelter, og vi måtte vente på ny buss:) Men barna var tolmodige og koste seg!

Vi har også hatt refleksuke, der vi har hatt samling om hvorfor vi bruker refleks, hvordan den virker og hvor viktig det er at alle må bruke det!  Alle fikk sin egen refleks, og vi avsluttet det med refleksløype, der alle måtte lete etter reflekser vi hadde gjemt:)

Rødgruppa har hatt kjøkkentjeneste og bakt nydelige polarbrød! De måtte kjenne på melka, måle opp, og bake ut.. Både stor og småtroll storkoste seg!

Mørkvedhallen er også blitt besøkt, der har vi hatt hinderløyper, regel og sanglek, yoga, og fri lek. Det er bestandig like gøy og like glade, men slitne unger som kommer tilbake til barnehagen:) Og vi har rolig fruktstund, gjerne med lydbok eller rolig musikk.

Den siste tida har Daniel vært sammen med oss 1 1/2 time, onsdager og fredager, og fra november vil han delta enda mere, da mandager på tur, og onsdag og fredag i barnehagen:) Både store og små gleder seg:)

Vi avslutter oktober med FN-uke, der vi blandt annet jobber med barnekonvensasjonen, hvordan andre barn har det andre plasser, og hva en familie er. Siste fredag i måneden har vi også årets store begivenhet; nemlig Bamsefest! Da blir det snitter til lunsj og bamsekake, og alle får ta med sin egen bamse! Vi voksne dramatiserer Gullhår og de tre bjørnene i felles samlingstund!

Tenk gjerne på at det begynner og bli kaldt, og sjekk at barnet har det de trenger av varmt og godt tøy:)