Trollpost november, Småtroll

Der var sannelig novemberen også over, og vi har i dag starta på årets aller siste måned.

Aktivitetene våre er jo de samme hver måned, men nytt i november var kroppsmalinga. Vi kledde av oss ned til bleiene og mala med hele oss. Kjempemoro for Luddene, mens Tassen var litt mer skeptisk til å begynne med. For de fleste "løsna" det etter hvert og de krøyp og kravla rundt i malinga.

November har bragt med seg mye herlig høstvær, og vi har fortsatt å være mye ute. Vi har fått delt gruppa ofte, noe som har vært veldig godt både for store og små. Det gjør noe med lyd og stemning å bare være 6-7 barn sammen, og det blir bedre fokus på leken.

Vinterens første snøfall har også kommet, og vi fikk nytt det litt før regnet kom og ødela for oss. Nå er det stort sett speilholke vi må forholde oss til, noe som kan by på utfordringer for noen og enhver.

Ludde har fått servert variert bålmat i Grillhuset på mandagene, noe som har vært stor suksess. Hvis det nå er en dag vi tar en spontan lunsj i Grillhuset, så kommer det med én gang spørsmål om hva vi skal spise i dag. Vi kommer til å fortsette med dette innover i desember også.

Som dere vet har lusa avlagt et besøk hos oss (på Stortroll), og vi fortsetter ei stund til med å holde luer, gensere og buffer i den blå posen sånn at vi slipper flere tilfeller.

I tida framover blir det naturligvis fokus på jul. Vi er allerede godt i gang med julehemmeligheter, og kommer til å fortsette med diverse julerelaterte aktiviteter fram til vi tar en velfortjent juleferie. Nå når desemberen er i gang kommer vi til å ha daglige adventssamlinger, med julesanger og trekning av hjertekalender for alle, og historien om Pulverheksa og Julenissen for noen. Kanskje får vi besøk av Julemusa? På mandager tenner vi også adventslys. Samlingene er tilpasset barna, og det vil derfor variere litt hva barna er med på. Ikke alle syns det er spennende å høre hva Pulverheksa finner på i adventstida.

Vi tar imot desember med åpne armer, og håper at alle er ferdige å være syk, sånn at vi får ta glede i alles selskap den siste tida før jul.