Stortroll, trollpost november 2016

november kom, og november gikk i ei heidundranes fart! Fylt med lek, og etter hvert forventninger og sommerfugler, for hva desember bringer.

Første del av november gikk til å avslutte FN uka. Fredagen spiste vi havregrøt, og var klar med blanke ark til ny periode.

Vi har vært heldig og hatt mye bra vær, og fått vært mye ute. Vi har ventet masse på snøen, som lot vente på seg. Men vi har lekt masse fordet, spilt bowling, klatret i trær, rollelek, hoppet tau og lekt stiv heks.

Vi har delt inn i ekorn/bjørnegruppe, og dette fungerer fint. Vi ser at barna ofte tar med seg både leken, og hvem de er sammen med, alt etter hvordan gruppe de er på. Spesielt er dette bra for blågruppa, som er "ny" og kanskje syns ting enda er litt stort på Stortroll. Så vi ser en stor nytte og trygghet hos dem, i inndelingen.

Vi har brukt hemmeligskogen mye til tur, og nå har det vært spesielt spennende med den nye sykkelløypa som er kommet like ved. De har undret seg på hvor den går og hva den egentlig er til. Det er mye fin lek i hemmeligskogen, selv uten leker. Her kan feks en pinne være akkurat det man vil den skal være, og trenger i leken.

Daniel har vært her tre dager i uka, mandag onsdag og fredag. Han er med på tur, og koser seg sammen med oss:) Når vi er i barnehagen, har han vært litt inne, med litt mindre grupper og litt ute ilag med alle sammen. Vi ser at både han og resten av barnegruppa koser seg sammen!

Vi jobber mye på avdelingen, med og lære oss og være inne, etter en lang sommer og høst ute. Hvordan man snakker inne, går og ikke springer, og vi har satt frem leker og delt inn i flere lekesoner. Noe som ser ut til og fungere kjempefint:)

I midten av november inviterte rødgruppa Skoleungene på besøk, som tradisjonen er. Alle kom, og det var fint for store og små, å få se igjen gammelgruppa:) De fortalte hvordan skolelivet er, og rødgruppa satt spent og hørte på:) Vi hadde samling og lagde ostesmørbrød på bålet. Ei fin stund!

Siste del av november har vi satt av til juleforberedelser. Vi lagde julekort og gikk tur til coop extra for og sende dem avgårde ut i verden. Stor stas, og spenning! Juleposene er ferdige og henger klar til og bli fylt opp, og avdelingen er pyntet og klar til advent. Så fremover blir det endel hemmelighetsfulle barn hjemme:)

Student har vi også hatt, og barna har trivdes godt med Merethe. De har hatt noen aktiviteter sammen med henne, og hun er tilbake på nyåret.

Det har vært endel sykdom i hele barnehagen, snørr, hoste og feber. Så til tider har det vært veldig rolige dager på huset. Men nå ser det heldigvis ut som det har gitt seg:) Lusa har også vært innom en liten tur, men den har også tatt juleferie:)

Da ønsker vi dere alle ei flott og rolig adventstid!