Trollpost desember, Småtroll

Da har juleroen senket seg over oss i Trollmyra…

Desember raser mot slutten, jula banker på døra og vi ser tilbake på måneden som har gått. Det har vært en rolig julemåned, med juleaktiviteter av ulike slag. Vi har hatt mye forming og har blant annet laga noen julehemmeligheter som ungene nå har fått med seg hjem i de nydelige juleposene sine. Vi har hatt daglige samlinger hvor Julemusa har vært på besøk – både glad, sint og trøtt – og ønsket seg litt julekaker og ost fra Småtrollene. Hun har også blitt veldig glad når vi har sunget for henne, og da har det blant annet gått i Lucia-sangen, Juletrall og ikke minst ungenes favoritt, På låven sitter nissen. Ungene har plukket ned hjerter fra taket og vi har telt ned til jul, og av og til har vi fått oss ei lita pepperkake eller en kakemann. Luddene har også lest om Pulverheksa og Julenissen.

Det har jo også skjedd litt i barnehagen i desember, og vi har blant annet hatt en utrolig flott Lucia-markering med dere foreldre. Luddene har vært med og baka kakemenn, og vi har hatt Julekino med Karsten og Petra og nissepølser til lunsj. Dessverre har vi vært så uheldig med vær og føre i desember at de tre første Julefrokostene i Grillhuset har blitt avlyst. Heldigvis har vi fått kjenne litt snø under bena også, ikke bare is. Og som vi har kosa oss i akebakkene de dagene det har vært mulig! Vi krysser fingrene for snarlig gjensyn med snøen!

På tirsdag var det Nissefest med skuespill fra de voksne. Vi pynta kinnene med rødfarge og fregner, og spiste nydelig nissegrøt til lunsj. Jåssnissen kom også en tur på besøk, og det var SÅ spennende å se hva han fant på slags sprell i år! Han hadde jo også med en liten gave til oss..! Vi gikk rundt juletreet og sang som best vi kunne. I dag, torsdag, og i morgen, fredag, er vi planløse (bortsett fra Grillhusfrokost) og vi senker skuldrene og kjenner det nærmer seg juleferie.

Første uka etter ferien starter vi opp med Tannlege-tema for Luddene, da de skal besøke tannlegen 10. januar. Videre planer kommer vi nærmere tilbake på nyåret.

Med det ønsker vi dere ei riktig god jul og et godt nytt år! Velkommen tilbake til nytt år og nye muligheter.