Trollpost, desember 2016

Da lakker det mot jul.. med stormskritt!:) Vi har hatt ei rolig, men innholdsrik adventstid..

Det har ikke vært en utpreget hvit og kald, desember, derimot mørk og regnfull.. Men innimellom har vi fått akt og lagd snømann! Da det har vært så mye regn og ikke minst glatt ute, har grillhusfrokosten blitt avlyst.. Og vi har fått øvd oss på og være inne:) Dette har gått veldig fint, og vi har delt avdelingen inn i flere soner, og ungene har fordelt seg fint, og fått mye god lek, i minder grupper. Spill, tegning og perling har det også vært mye av.

Det har vært mye hemmeligehter og juleverksted, der barna har jobbet med gaver og pakkepapir,lagd trollmyras lengste julekjede, malt julepose, og diverse juleperling og pynt.

Vi har hatt adventssamling hver dag, med høytlesning av pulverheksa, og vi har syngt julesanger, og lest opp alle de flotte kortene vi har fått i posten av familie og venner. Dette er en super tradisjon, og barna er så stolte og spente når det kommer kort/brev i posten:) Hver mandag har vi tent nytt adventslys. Ei rolig og flott stund.

Vi har hatt to bakedager, der kakemenn og lussekatter sto på menyen. Og både store som små, syns at deig er skikkelig godt.

Av turer har Rødgruppa vært på besøk på 4H-gården, her fikk de besøke dyrene og var på leit etter nissen. Men de fant bare nissemor, og så hvor nisseungene hadde rotet og drevet julebøll! Blå og gul har vært på byvandring, og sett på julelysene, og julepynten. En innholdsrik tur, og da var det godt med en liten hvil når vi tok bussen hjem.

Lucia ble en flott dag, spente barn og voksne. Det var stor stas og få ha foreldrene der, som skulle se og høre på dem, og rødgruppa delte ut, (litt vel) varme lussekatter etterpå:) 

Vi har hatt julekino, der vi så Karstein og Petra, og spiste deilig popkorn! Stor stas:)

20/12, hadde vi nissefest, og barnehagen var fylt av små og store nisser! Vi hadde nissesamling, der de voksne dramatiserte og sang "på låven sitter nissen", og vi sang julesanger, og gikk rundt juletreet! Vi satt ut grøt til Jåssnissen, og han forsynte seg godt, før han tok seg en runde på uteområdet vårt og lekte! Ungene sto i vinduet, og var helt i hundre!! Gaver fikk vi også hos han, både nissepose med nissegodt, og flunkende nye akebrett:) Til lunsj hadde vi nissegrøt, og når vi gikk ut var det med noe skrekkblandet fryd, hos enkelte, at barna organiserte nissejakt! De fant mange spor, som for eksempel knapper, og noen mente de så rester av skjegget hans i trærne:) HOHOHO!

For tida er det omgangssyke på huset, og mange små er hjemme, og vi håper alle blir frisk til jul, og til nytt år!

Da vil alle i Trollmyra barnehage ønske barn og foreldre ei riktig god jul, og et heidundrende godt nytt år! Tusen takk for det gamle:)