Trollpost januar, Stortroll

Tida flyr, og januar er allerede nesten oppbrukt! vi har tema vinter, og det karakteristiske nordnorske vinterværet har virkelig slått til Med mye regn og vind, og litt snø innimellom.. Men vinteren er jo så mangt, og ikke bare snø..

Det har vært mye regn og vind som har prega januar, og noen dager har vi sett oss nødt til å være inne hele dagen. Da deler vi oss litt opp, og sprer leken på avdelingen. Har også vært en del feber og syke unger, men nå håper vi at alle er oppe, og at vi holder oss friske og raske resten av året!

Vi har jobba litt med snø og is, klippet og perlet egne snøkrystaller, og fryst vann, glitter og fjær i plastglass, til iskunst. Da så vi også at når vann fryser til is, blir det mere i koppen, enn når det bare er vann.  Vi har lagd silkepapirballer, som ble til flotte snømenn og vi har malt på snømenn som vi lagde ute.  Akkurat nå holder vi på med vinterfugler, slik som dompapp og kjøttmeis. Vi har lagd fuglemat og fuglehus, både til inne og utefuglene våre. Fuglematen og hermetikk-matstasjonen vi har lagd, henger ute i trærne, så vi håper på storfint besøk.

Tur har det også vært, til Mørkvedmarka skole, der vi har akt, lekt sisten, stiv heks og billesisten. Vi har også vært i skogen ved Mørkvedlia, der vi har sett og lyttet etter fugler.

Mørkvedhallen gikk vi også til, der delte vi oss i to grupper, og lekte sang-og bevegelsesleker. De er veldig glad i sisten og haien kommerJ

Rødgruppa har hatt førskoleklubb, der vi har øvd oss på og klippe og lime, og vi leser fra «lillebror og knerten» boka, slik at vi får øvd oss på å lytte, og huske og få med oss hva som blir lest, fra gang til gang. Vi leser et kapittel hver onsdag, i tillegg til andre aktiviteter. Rød øver også til fremvisning de skal ha på solfesten. De har lagd rekvisita og øvd på rollene i «sola og vinden». Stor stas!!

Gul og blå har lekegrupper, både ute og inne, der vi jobber med samhold og lek. Og vi har lagd pynt til solfesten og øvd på å klippe.

Siste fredag nå i januar, skal vi ha solfest, da har vi gul mat til lunsj, har fellessamling, og synger solsanger!

-sol, sol, kom igjen!!!!

Da håper vi at februar blir litt bedre når det kommer til været, og at vi får brukt skiene mere, bygd snøborg og gått på skøytetur :)