Trollpost februar, Småtroll

Hurra for deg som fyller ditt år, ja, deg vil vi gratulere!

Som jeg nevnte i forrige Trollpost er februar den O’ store bursdagsmåneden på Småtroll. Vi har feiret intet mindre enn fem bursdager i løpet av disse 28 dagene. Dette har også gjenspeilet seg veldig i leken til Luddene, spesielt. De har feiret bursdag på bursdag, nesten daglig. Raketter har blitt sendt opp som bare det, og bursdagssangen har rundet i veggene. Det har blitt servert kaker med lys på Dukkekroken, og bursdagsbarnet har til og med fått gaver. Late som-leken har virkelig blomstret i Luddegruppa de siste ukene, og de har vært på kjøreturer med nistepakke, samt vært og handlet på butikken, gjerne med babyen i vogna. Dette er et solid bevis på at ungene leker ut det de opplever og erfarer i hverdagen.

Vi har vært på mange turer den siste måneden, og vi har fått utforsket ulike miljøer. Turer er alltid populært hos oss, og det etterspørres gjerne daglig. Det virker som ungene syns det er kjempespennende å dra utenfor barnehagens gjerde og få oppleve noe annet. Vi har virkelig fått brukt kroppene våre og utfordret grovmotorikken, både ved å gå, klatre, krype og hoppe.

Vi har hatt mye fokus på Skinnvotten denne måneden også, og nå er vi virkelig blitt godt kjent med alle dyrene i eventyret. I slutten av mars skal Ludde få sette krona på verket, og dramatisere eventyret for Blågruppa (de yngste på Stortroll). Vi har ei uke igjen av dette temaet, og det er like før påske, og da blir det øving daglig for Luddene. Tassen på sin side har fått eventyret fortalt på flere måter, og vi har ofte dyrene framme og snakker om dem. De syns det er SÅ spennende!

Forrige uke var det karnevalsuke. Vi brukte dagene i forkant til å lage instrumenter, hvor barna mala på boksen du hadde vært så flink å ta med! De fikk ha makaroni eller ris oppi, alt etter som hvilken lyd de hadde lyst at instrumentet skulle lage. På selve karnevalet kom det mange ulike skapninger, og for noen var dette smått skummelt. Andre syns det var kjempemoro at nesten ingen så ut som de pleier å gjøre, og leka det de hadde kledd seg ut som. Var mye interessant lek å se den dagen. Gruffaloen skulle spise Kaptein sabeltann, men Spiderman kom heldigvis og redda han.

De to ukene som kommer nå, skal vi ha Lofotfiske som tema. Vi kommer til å snakke om ulike fisker, synge sanger, se på sløying av fisk, og ha ulik forming knyttet til temaet. Etter det venter ei uke med Skinnvotten, og så er jaggu påska i gang i Trollmyra!

Du har fått mail fra Elin om besøksgjesten Stortroll har fått, og vi minner i den anledning om at luer, buff og gensere (plagg over hodet) skal ligge i poser, samt at du har et noen lunde begrenset klesutvalg i barnets hylle. Alt av klær og utstyr skal også hjem i helga.