Trollpost Stortroll, mars

Vi startet mars måned med å avslutte VM temaet vårt, med skirenn i barnehagen, og startet på Lofotfiskeukene!

 

Vi startet med bytur, til Nordlandsmuseet. Her fikk vi sett på tørrakvariet de har nede i kjelleren, som er fra 40-tallet. Skikkelig fascinerende for de små! Med den aller største gruppa gikk vi også rundt og så på de forskjellige utstillingene, både fra fiske, sølvskatten og fra krigen.

I barnehagen har vi sløyd fisk, og sett på rogn, lever, øyne, gjeller og magesekk, til stor fryd og interesse for barna. Torsken ble filetert og rødgruppa lagde nydelige fiskekaker til hele barnehagen!

Ekorn gruppa har lagd fisker og maneter, av papptallekner og malt, og limt på pynt.

I rødgruppa har vi jobbet med måling og veiing, og lagd fisk ute i snøen, som de malte. Vi har også hatt tekstskaping, der de lagde sitt eget eventyr, som de fikk tegne og sette inn teksten sin til, før vi laminerte og lagde bok! Skikkelig morsomt, og boka har gått på rundgang både på små og stortroll! Vi avslutta mars med å lage påskeharer, med duskemage. Litt vanskelig til de fikk taket på det, men de ble skikkelig flotte, og mestringsfølelsen var på topp:)

Gul og blå gruppa har jobbet mye ute på torsdager, i lekegrupper, der fokus er samspill og god lek. Og vi ser fine resultat med dette, både i rolleleken, der alle får være med, og med all snøen vi har hatt, venter de fint på tur i akebakken, og hjelper hverandre.

I samlinga har vi også hatt om fisk, blant annet Elias, eventyr om Skarven fra Utrøst, og hvordan livet var før når mennene dro ut på Lofotfiske.

Vi avslutta Lofotfiske med skattekiste til felleslunsj. (fisk, poteter, purrløk, gulrot, mais i aluminiumsfolie som dampes i ovnen) barna spiste rubb og stubb!

Vi har også jobbet med vintertema, der vi har vært på tur i Hemmeligskogen, og lagd flotte snøborger, ved fotballbanen ved siden av barnehagen. Den siste ble ei heil treningsøkt for store og små, da snøen var så kram at de ble skikkelig kompakte og ikke minst tunge!! Men gøy var det:)

Ellers har vi hatt den siste Mørkvedhallen, før høsten, med blant annet stafett, dans, og fri lek med klatring, fotball og springing..

Det er snart påske, og påskepynten er hentet ned, og vi lager lykter og annen pynt.. påskereven er også kommet ut fra hiet, og gjør rampestreker… og nå fredag, har vi påskelunsj, med godt pålegg og hjemmelaget gomme!

Vi ønsker dere alle ei riktig flott påske, med sol og blide fjes:)