Trollpost mars, Småtroll

Værmessig har mars vært som den som regel er; vår, sol og nydelig være den ene dagen og snø og full vinter igjen den neste. Og sånn går nu dagan…

Vi har som vanlig brukt mye tid ute den siste måneden, og vi har blant annet fått aka i bakken vår innenfor gjerdet, laga snøkaker og bygget en stor kylling da det nærmet seg påske. Det har også blitt en god dose gjørme- og sølekaker og plasking i søla. Våte og skitne unger er som regel glade unger, og de har vi hatt mange av i mars.

Lofotfiskeukene var kjempepopulære, og sangene vi sang de to ukene har gått på repeat hos ungene konstant. «Bob, bob, dæ, dæ, suuuu» runger enda inne på Småtroll. Vi snakket mye om de ulike fiskene vi hadde valgt oss ut, og studerte dem nøye på bilder. Vi malte akvarium og lagde våre egne fisker som nå svømmer lykkelige i akvariene. Luddene fikk også være med å se når Stortroll skulle sløye en fisk. Her var det noe variabel interesse, og de fleste la fort inn årene og gikk heller og leka. Vi fikk også smake på hjemmelaga fiskekaker, laget av Stortroll, og skattekiste.

Endelig har vi fått avslutta temaet om Skinnvotten – og for ei avslutning! Ludde brukte siste uka av temaet til å øve på ei forestilling som de skulle vise for Blågruppa på Stortroll. De jobba som helter den uka, og var så spente og gira på framføringa. De leverte så bra at Tassen også måtte få se hvor flinke de var. Og ikke nok med det! De gjorde det jammen meg en tredje gang for HELE barnehagen på fellessamlinga i slutten av måneden! For en gjeng fantastiske unger dere har!

I slutten av måneden starta vi opp med påskeforberedelser, og vi har sunget mange påskesanger, lest bøker om kyllingen og haren, og laget mye moro som ungene skal få med seg hjem når de tar ferie. Vi hadde som sagt fellessamling med Stortroll, og avslutta mars’en med nydelig påskelunsj sammen. Gommen til Torill slo an som bare rakkeren!

I mars har vi flere dager hatt besøk av de voksne fra Stortroll. Dette skal vi gjøre noen ganger etter påske også, hvor en av de voksne fra Stortroll er hos oss på Småtroll, og en av oss går over til dem. Ungene har takla dette kjempefint, og syns det har vært moro med «storfint besøk». Tirsdag etter påske har Hege sin siste dag (på ekte) inne hos oss før hun går over til Stortroll, men hun kommer til å fortsette å ta noen dager hos oss likevel, så vi mister henne heldigvis ikke helt. Onsdagen kommer Benedikte endelig tilbake fra permisjon, og hun skal tilbringe sine første måneder tilbake sammen med oss «småttisser».

Nå håper vi våren er i anmarsj for alvor og vi starter opp med vår-tema etter påske. Der blir det fokus på ulike vårlige fenomener, som hestehov, insekter som våkner til liv, trær som begynner å våkne etter dvalen osv. Vi skal også ha Lille larven Aldrimett som tema frem til sommeren og kommer til å gå i dybden på den med ulike formingsaktiviteter, fortellinger, sang og annen moro.

Nå når dere tar påskeferie ber vi deg om å rydde og ta med alt hjem, slik at vi får vaska og ordna skikkelig i garderoben og gangen. Kurver, hyller og knagger tømmes, sko, dresser og regntøy – rubbel og bit skal hjem.

Da gjenstår det å ønske dere ei riktig god påske, og en fin ferie.