Trollpost stortroll, april

Sykling, sol, påske, trafikk, utetid og mye latter er noe av tingene vi har gjort i april. Det er endelig vår!!

April har gått så fort, men endelig har snøen blitt borte og solen har varmet, vi måtte tilogmed ta frem solkremen :)  Vi har i begge gruppene vært mye ute i april, en måned med mye vær. Snø og aking på starten og sykling og sol på slutten av måneden, en god og utfordrende motorisk måned.

Vi startet april med å lage nydelige påskelykter og samlinger om påskereven og påskeharen. Vi malte påskekyllinger ute i snøen og pyntet til påskelunsj. Barna fikk bli kjent med påsketradisjonene vi har i trollmyra. Så var barna så heldige at påskeharen hadde vært på besøk med påskeegg og påskerebus. det var gøy!!

Første uken etter påske hadde vi trafikksikkerhetsuke, da ble barna godt kjent med Arne og Naffen. Vi har brukt NAF sitt læremateriell, og der har vi møtt blandt annet NAFFEN som er ei traffikkløve og ARNE som er en rampete apekatt. Vi har også lest i bøker, dradd på trafikkturer og blitt kjent med noen skilt.
Rødgruppa hadde ekstra fokus på trafikkregler, skolevei, parkeringsplass, skilt og sykling i trafikken.
Blå og gul gruppa lagde en egen trafikkby på gulvet på storrommet, alle tegnet veier,skilt, bhg, sykehus, parkeringsplasser, trafikklys osv.

I trafikkuken var også student Merethe hos oss, hun var med på turer med begge gruppene. Merethe kommer tilbake til sin siste praksisuke i uke 19 da har hun fokus på det samiske perspektivet i barnehagen. Hun har planlagt mye artig som de største skal få være med på.

Uka etter var det endelig sol sol, det var nydelig vær og vi var ute hele dagen. Da ryddet vi søppel, kostet sykkelveien og pakket bort alle akebrett, nå er det vår!! Barna var kjempe flinke til å være med på rydding og kosting og når syklene kom ut var det stor stas. :) Vi fant mange vårtegn og maurene oppi skogen fikk mye besøk.

Siste fredagen i april var rødgruppa så heldig at de ble invitert til ballettforestilling i stormen, der vi fikk se Rapunzel. 

Ikke lenge til sommerfest og det gleder vi oss til både små og store. Så fremover skal vi jobbe med forberedelser og "Lille larven Aldrimett"
Vi skal å plante frø både inne og ute i barnehagen. Pynte bhg til 17 mai og til fest.
I slutten av mai skal rødgruppa på sin avslutningstur til Fauske. Mer info kommer :)
Når rødgruppa er på togtur så drar gul og blå til 4H-gården, det blir en super fin dag.

Ha en fin mai måned!!