Trollpost april, Småtroll

April har bydd på mye vær og våte og skitne klær.

Måneden starta med snø, aking og bygging av snømenn, og gikk over til søle, gjørme og til slutt sykling – til ungenes store glede.

Vi hadde fokus på påska i de første ukene av måneden, og sang sanger, så små filmsnutter av kyllinger, og hadde ulike formingsaktiviteter. Ungene fikk så sin egen karse i eggene de hadde mala på, noe som var kjempespennende. Det å få de tingene vi laga med seg hjem var nok høydaren for de fleste.

Etter påskeferien starta vi opp med litt vårtema, samt Lille larven Aldrimett. Vi har vært på turer og sett etter vårtegn, og har funnet både fugler, hestehover og maur. Så moro å studere maurene i maurtua! Kjekt at vi har vår egen lille maurtue oppi skogen da. Vi har lest om den lille larven som var så sulten, og sannelig sunget om han også! Lille larven Aldrimett skal også være tema på årets sommerfest, så vi kommer til å ha mye fokus på den framover, både i form av å bli enda bedre kjent med historien og lage rekvisita og utstillingsmateriale. Ungene lever seg veldig inn i fortellingen.

Nå når snøen har smelta og våren har kommet mer og mer har skogen bak barnehagen blitt uhyre populær! Selv de yngste har begynt å stabbe seg oppigjennom der og er sååå fornøyd når de kommer seg opp. Kjempebra for den grovmotoriske utviklinga! De har også begynt å gå mer og mer selv når vi er på tur, og det er ganske moro å se mestringsfølelsen deres.

Som sagt skal vi ha mye fokus på Lille larven Aldrimett framover. Det kommet også en nasjonaldag om ikke lenge, så vi skal ha ei 17. mai-uke også, hvor vi lager noe å pynte barnehagen med til den store dagen. Vi har også noen bursdager som skal feires.

Vi ønsker dere en riktig fin mai måned, og på forhånd ei fin 17.mai-feiring!