Trollpost mai, Småtroll

Kom, mai, du skjønne milde. Og jaggu fór den også.

I mai har det vært tid for å ta imot våren, og vi har brukt mye tid på å se etter vårtegn og bli kjent med disse. Vi har fordypet oss litt i maura, hestehoven og fugler, og vi har gått ekstra inn i historien om den Lille larven Aldrimett. Temaet om Aldrimett har fått mye fokus, og vi har hatt en del formingsaktiviteter knytt mot dette. Dette var også ting som til slutt skulle ende opp i den O’ store Sommerfesten vår.

Vi har også hatt ei uke med 17.mai-forberedelser, der vi har gjort både formingsaktiviteter og tatt litt vare på naturen ved å plukke søppel utenfor barnehagens gjerder. Vi måtte naturligvis også prøve oss på å i tog, for det var en del uenighet om hva dette med tog var inne hos oss. Et fryktelig knotete begrep for to-treåringer, merket vi; «Når kommer toget og henter oss?» «Hvordan farge er det på toget?» «Vi må skyndte oss å gå, snart kommer toget». Sistnevnte sitat kom da midt i prøvetoget…

Siste uka av mai ble benytta til Sommerfestforberedelser, og toppa med en helt fantastisk Sommerfest! Alle ungene våre deltok på showet, og var så stolte med å få vise fram for mamma og pappa – og flere til – det de hadde øva på. Takk for en flott fest! Og ikke minst flotte ord fra Rødgruppeforeldrene!

Vi har nå gått inn i årets første sommermåned, og vi håper været snart tar oss igjen. Vi fortsetter å jobbe med naturen, og skal ha mer fokus på insekter og krypdyr de neste ukene. Det vil også bli tilbragt mye tid ute. Vi kommer til å fortsette med de faste aktivitetene våre noen uker til, før vi går over i en egen sommerplan.