Trollpost Mai, stortroll

Da var mai måned kommet og gått, og det har vært en måned med masse aktiviteter og planer. Og stelle i stand til sommerfest, har vært noe barna har hatt stor fokus på...

Mai måned gikk unna i racerfart!! Vi har jobbet mye med «lille larven aldri mett». Vi jobbet gruppevis med rekvisita til sommerfesten, der rødgruppa malte, klippet og satte i stand sommerfugl kostyme, samt samarbeidet med hverandre og lagde flotte bilder. Gulgruppa lagde et skikkelig kult larvekostyme, med klipping og liming, og Blågruppa lagde de vakreste bakverk og sukkertøy. De har malt og limt til den store gullmedalje. Vi har hatt høytlesning av «lille larven» boka, og øvd på sangene. Når alle rekvisita var ferdig, har det vært øving nesten hver dag, med hvor vi skal stå under showet. De har vært så utrolig flinke og ikke minst interesserte i temaet! Det er larvetegninger overalt, både frihånd og fargeleggingsark. Både voksne og små har kost seg masse med «lille larven aldri mett» .

Mai er jo også en måned der sola varmer mere og mere.. Vi trenger mindre klær, solkrem og lette sko 😊 naturen våkner også opp.. maur, makk, larver, gullbiller og edderkopper, dukker opp. Til barnas store fryd og nysgjerrighet. Det samles småkryp i bøtter og spann, vi titter og undrer oss over hva de spiser og hvor de bor.  Vi har også plantet blomster, ryddet og plukket søppel, og sådd sukkererter ute.

Siste tida før 17. Mai brukte vi samlingene til og øve på «ja vi elsker» og har sett mye på NRKSuper, hvor vi har prøvd og finne ut hva et 17.Mai tog egentlig er, og hvorfor vi feirer akkurat denne dagen.. mange lurte på hvor toget gikk forbi, og hvor de skulle reise😊 Vi øvde også på hvordan vi går i tog, der rødgruppa delte på og bære fanen. I tradisjon tro var det flott 17.Mai kafe i barnehagen i regi av dere foreldre.

Siste delen av mai, gikk med til øving til sommerfesten. Øvingen var med på å skape en trygg ramme for showet, alle visste hvor de skulle stå, og hva de skulle gjøre. Det blir det glade barn av😊

Rødgruppa har vært på sin årlige tur til Fauske. Mange hadde aldri reist med tog før, og vi var alle spente. Heidi H og Hanne var med på turen. Det var mange små mager som hadde sommerfugler, mens vi ventet på toget… det ble en spennende tur, med mye lek, undring, og gode opplevelser. Det er stas og oppleve verden på egenhånd, laaaangt borte fra det vante! Oppfordrer alle som kjører forbi Fauske, om å stoppe på Bygdetunet.

Gul og Blå gruppa var på 4h-gården. Der fikk vi se på myke, krøllete lam, kaniner og høner. Vi spiste lunsj og lekte. Etterpå fikk alle som ville være med, kjøre med hest og vogn 😊

Mye på planen denne måneden, men nå seiler vi inn mot sommer, og rolige flotte dager… husk at begge avdelingene slås sammen i sommerferie perioden😊 og for dem som snart tar ferie og begynner på skolen; tusen takk for tida vi hadde sammen!! Bestandig tro på deg selv, vær snill med andre, og aldri slutt med å være nysgjerrig eller leken:)