Trollpost, Stortroll Juni

Da er sommeren med sol og ferietid over oss. Noen har allerede tatt ferie, mens andre koser seg i barnehagen, med sol, lek og mindre barnegruppe. Juni gikk fort unna, men vi har fått gjort mye og hatt fokus på lærerike temaer.

 

Blågruppa og Ludde har hatt flere fine turer sammen, for å forberede Ludde for Stortroll tilværelsen til høsten. Dette har vært kjempefine turer, med samarbeid og trygghet i fokus. Vi har blant annet hatt hinderløype på Mørkvedlia, og tur til Futelva.                                                                                       Rød og gulgruppa har fått tid og rom til å spille sammen, og det nyeste er Trafikkspillet og Villkatten.

Hele stortroll har vært på bytur, der vi fikk deilig pizza hos Egon. Dette var en premie vi vant på en facebook konkurranse.  Vi delte gruppa i to, slik at alle skulle få ei fin stund.

Vi har hatt fine dager og vært masse ute, med vannlek, bowling, hoppetau og ikke minst jaktet/sett på den søte måseungen! I år igjen, har måsemamma funnet ut at barnehagen er et trygt og godt sted for den å vokse opp! Vi har lært oss og ta hensyn til dyrene, og leve litt på siden av dem😊  Samt forsket litt på måsen i samlingsstunda med Ipaden som læringsverktøy.

Vi har hatt fine turer i nærmiljøet og forsket litt på insekter og småkryp. Jobbet i Hemmeligskogen har vi også:9

Sommerfesten gikk av stabelen med stor suksess! Barna hadde øvd masse i forkant, og var trygge og sikre på hvilken rolle de hadde i forestillingen. De hadde gledet seg masse til og vise familien sin, hva de hadde jobbet så masse med. Rødgruppa sang stolt og flott «bolla pinnsvin» og fikk permen sin, med kopp og CD med bilder fra Fausketuren. Vi serverte fiskeburger og masse flotte gode kaker😊

God mat har vi også servert, vi har bakt polarbrød, lagd fruktspyd, og i dag har vi spist «sommerwok». Den var populær, og var ikke så mye som en gullerotbit igjen😊

Siste tirsdag i juni fikk vi også storfint besøk fra selveste finansministeren Siv Jensen! Det var kameraer, journalister og livvakter😊  ministeren tok seg godt tid, og snakket masse med barna. Lekte litt i sandkassa gjorde hun også😊 i forkant hadde vi hatt samling om hva en finansminister gjør, og vist bilder av henne. Så dette var stor stas for barna!

Vi på stortroll får tre helt nye barn på avdelinga til høsten. Vi har hatt flotte oppstartssamtaler med disse, og det var kjempekoselig og få treffe de nye barna og foreldrene. Vi gleder oss til høsten, med nye barna og til at Benedikte er på plass igjen på stortroll😊  Hanne ønskes lykke til, da hun går over til småtroll, og fortsetter der😊

Nå er vi straks i juli, og små og stortroll blir felles. Det kommer ikke en månedlig trollpost, men en felles sommerpost.  Ukeplanene vil også være felles, og mere utdypende. Tavleposten/dagspost vil inngå i ukeplanen. 

Vi gleder oss til sommer!