Trollpost Småtroll juni

Da var Sommerfesten vel gjennomført, og vi har nå startet som smått med ferietider for noen barn og voksne på huset.

Juni fløy av gårde, men den har absolutt vært innholdsrik fordiom. Været har vært ganske bra, både regn og sol – ergo, så har barna koset seg mye. Utetid har det vært mye av, hvor vi både har vært på turer og ute i barnehagen.

 

Denne måneden har vi hatt om tema krypdyr og insekter. Vi har lest i bøker, sett på bilder, sunget sanger og hatt samlingsstunder om diverse krypdyr. Favorittene er maur, edderkopper, tusenbein og mark. En av turene vi gikk på førte oss til skogen bak Mørkvedhallen. Her tok vi frem forstørrelsesglassene og plastboksene, for å plukke oss noen dyr vi kunne studere nærmere. Barna synes dette var veldig spennende, store som små.

 

Ellers denne måneden har Luddegruppa hatt en del samarbeid med Blågruppa (de minste) på Stortroll. De har gått et par turer sammen, og vært inne og lekt sammen. Bare på denne korte tiden har flere vennskap blomstret, og vi har snakket mye om dette at de nå skal begynne på Stortroll etter sommeren. En av de suksessrike turene de var på sammen var til Futelva i et nydelig vær. Der fant vi haugevis med insekter, vi badet og koset oss veldig med noe ekstra godt vi kjøpte på butikken (druer og blåbær…).

 

I løpet av denne måneden har vi også hatt oppstartssamtaler med de nye barna og foreldrene som skal starte på Småtroll til høsten. Det var koselig å få møte alle disse, og vi gleder oss til de skal begynne etter ferien. Når ferietiden er over, vil Hanne (som nå er på Stortroll) bli pedagogisk leder inne på Småtroll – vi gleder oss til å ta henne i mot! Benedikte går derfor over til Stortroll, men Renate, Heidi og Torill kommer fortsatt til å være med de søte små.

 

Nå som vi straks er i juli, vil Småtroll og Stortroll bli felles. Det kommer ikke en månedlig trollpost, men en felles sommerpost. Ukeplanene vil også være felles, og mer utdypende. Tavleposten/dagsposten vil inngå i ukeplanen.

 

Tilslutt ønsker vi dere alle en riktig god ferie og sommer, så ses vi alle mann alle ved oppstart av nytt barnehageår.