Trollpost småtroll august

Da var det nye barnehageåret endelig ordentlig i gang og vi har fått 5 nye flotte barn på småtroll. Tuva, Othelian, Josefine, Maiwand og Sara.

Hele august og deler av september har vi og skal vi bruke tid på trygghet og tilhørighet.
Det tar tid å bli trygg og det å begynne i barnehage er en stor overgang for et barn. Vi ønsker å gi de nye barna en tett oppfølging slik at ditt barn føler trygghet og tilhørighet til gruppen vår.

Da tilpasser vi rutiner og organiserer slik at det blir tid og rom for å bli kjent og få gode relasjoner til oss voksne på avdelingen. Ved å bruke tid på tilvenning både i august og september håper vi at barna og dere som foreldre opplever en god start. Det å komme tilbake fra en lang sommerferie og komme inn i rutiner igjen bruker vi også tid på.

Fremover skal vi jobbe med vennskap og lek. Vi blir å dele barna slik at de får ro til å skape gode lekesituasjoner og at vi kan veilede de i turtaking, deling og samspill. Vi ser at luddebarna har blitt større etter ferien og de har allerede en fin rollelek fra ting de har opplevd i ferien, bilturer med full bil, fisketurer, camping og flyturer. Så de reiser mye i leken for tiden.

I september skal vi også jobbe med høsten der vi skal plukke blader, male med høstfarger og synger høstsanger. En gang i mnd. går vi til Mørkvedhallen med noen av de største og har en halv time med hopp & sprett. Vi har også onsdager med vannlek og hinderløyper både ute og inne i barnehagen.

Ludde har allerede vært på noen turer i august og fortsetter med turer hver tirsdag. Mens de fleste tassenbarna sover enda på formiddagen, så vi har valgt at turer på de blir det etterhvert når vi ser at de er klare for det.

Minner om at du sjekker plassen til barnet ditt jevnlig, spesielt nå som det er så vått, og ser at h*n har det h*n trenger av skiftetøy, ull-/fleeceklær og lignende. Og så klart at alt av tøy, sko, smokker osv. er merket med navn.

Ha en fin september 😊