Trollpost September, Stortroll

September er over, og høsten har virkelig gjort sin anmarsj. Vi har hatt et nydelig vær, og nysgjerrige barn og spennende temaer.

I september har vi hatt fokus på kroppen vår, og høsten. Og ifølge rammeplanen skal vi la barna bli kjent med egne behov, og menneskekroppen. Derfor har vi lagd helfigurs tegninger av oss selv, og fylt inn med organer og blodårer. Vi har sett på storskjerm hva hjertet og blodårene våre gjør, og litt om fordøyelsessystemet.  Barna synes dette er veldig spennende, og har vist stor iver for oppgavene vi har gjort.

 Høsten har også vært et gjennomgangs tema, og vi har lagt vekt på Rammeplanens bestemmelser om Natur, miljø og teknologi. Vi har lagd grønnsakstrykk, vært på flotte turer i nærmiljøet, med mye undring og fine leke opplevelser, samlet høstløv og steiner, som vi lagde høsttroll og blad dyr av, hatt hinderløype og samarbeidsoppgaver, med ball og rokkering.

I samlingsstunda har vi jobbet med sangen hode, skuldre, kne og tå, navnesangen og hatt massasje og yoga. Bøker som har blitt flittig lest er «Putte i blåbærskogen», «Snart sover du», og «Jo vil ikke bæsje på do». Vi har også hatt årets første fellessamling, der de voksne dramatiserte «Putte i blåbærskogen», til stor fryd og glede for alle barna, og mye latter for de voksne.

I rødgruppa har vi jobbet med identitet og familie. Hvert barn har lagd sin egen plansje og presentert sin familie og hvor de bor. De fikk skrive ut fra pc selv, (støtte fra voksne) og klippe, lime og skrive navn på familiemedlemmer og seg selv.

Denne måneden har vi også hatt brannøvelse. Da har vi hatt samling om hva som er viktig å gjøre og huske på ved brann, sunget «nødnummer»sangen, vist forsøk på hva flamme trenger for å brenne (luft) og en skikkelig brannøvelse. Den gikk kjempe flott, og alle visste hva de skulle gjøre! Vi snakket også om at det kan være lurt å ha brannøvelse hjemme. Vi har lagd brannbil av melkekartong og lekt med utkledningsklær og lest Brannmann Sam. Gulgruppa avsluttet brannuka med besøk på brannstasjonen.

Vi har kost oss med havregrøt, grønnsakswok og lapskaus på fredagene, både ute og inne, og boltret oss i Mørkvedhallen, med sanglek, hinderløype og masse fri lek.

Helt til slutt informerer vi om at i oktober kommer det studenter til Trollmyra. Både på små og stortroll, som skal være her med oss i 4 uker. Mere info om dette vil dere finne på tavla i garderoben, når de starter😊