Trollpost småtroll september

Da er høsten her for fullt, i september har vi hatt et nydelig vær med mye sol og varme.

September har vært fylt med mye sol og da er det mye utetid i barnehagen. Vi har hele september avsluttet dagen ute.
Ludde har vært på noen fine turer i hemmeligskogen, Mørkvedlia og ved steinene. Barna deres er blitt så flinke til å gå turer og holde i tauet hele veien.

I følge rammeplanen skal vi i barnehagen legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring.
De turene vi har vært på i september har vært fylt med lek ved vannrør, lek i skogen, lek oppå og ved siden av steinene ved Mørkvedlia skole. Vi har utforsket maurtuer, høsttegn, kumlokk og plukket blader og vi har smakt på bær i skogen. Vi har undret oss over hvor maura er når den sover og når det blir kaldt ute.

Samlingene denne måneden har bestått av navnekort og høstsanger. Artig å se hvor engasjerte og lærevillig alle barna er. Siste fredag i september hadde vi årets første fellessamling, da laget småtroll lapskaus til alle, mens stortroll hadde samling der de dramatiserte «Putte i blåbærskogen» Veldig morsom samling der alle barna satt som tente lys og så på.

I uke 38 hadde vi brannvernuke i barnehagen. I samling sang vi Bæ-bu-sangene og Brannmann Sam. Ludde har malt en stor brannbil og Tassen har malt brannen som brannbilen skal slukke. Fingermaling falt i smak for de fleste av dem, og det var interessant å se reaksjonene i forhold til dette å bli klissete og «skitten» på fingrene – mange ulike reaksjoner der.

I oktober ønsker vi velkommen Elise som er barnehagelærerstudent fra universitetet, hun skal være hos oss i 4 uker. Hun har en del oppgaver og opplegg som barna skal få delta på. Ellers skal vi starte å ha samlinger om kroppen. Synge om kroppen og få kjennskap til forskjellige kroppsdeler.
FN-ukene kommer også i denne perioden, og fokuset vårt vil være på vennskap og empati med ulike sanger, regler og aktiviteter knyttet opp mot det.

Ha en fin oktober måned 😊