Trollpost småtroll okotber

Da var oktober over i en fart og vi er inne i siste høstmåned. Denne måneden har vi vært mye ute, vi ser at barna liker å være ute og bruker kroppen sin mye mer, de får også en sterkere grov motorisk utfordring ute.

Rammeplanen sier at personalet skal gi barna tilgang til variert og utfordrende bevegelsesmiljøer, sanseopplevelser og kroppslig lek ute og inne, i og utenfor barnehageområdet.

Slik jobber vi med fin og grov motorikk på småtroll, vi er mye ute, har en fast turdag i uken og hver onsdag har vi enten vannlek, kroppslig lek, hinderløype eller Mørkvedhallen. Vi gir de sanseopplevelser gjennom vannlek og formingsaktiviteter som fingermaling.
I samlingsstundene i oktober har vi hatt om kroppen vår, det å bli kjent med egen kropp og for de aller minste navnet på kroppsdeler. Vi har sunget sanger som «hode, skulder, kne og tå», «Lille Hasse hare (har ei flue på sin nese)» og «klappe lille mage». Vi har også øvd på noen rim og regler om kroppen. Ungene liker godt samlingene og er spesielt glad i bevegelsessanger.

I oktober har vi i forbindelse med FN hatt fokus på følelser og vennskap. Vi har hengt opp bilder av forskjellige følelser på avdelingen og snakket om de i samlingene. På FN dagen var vi så heldig at bestemoren til Maiwand og mammaen til Sara laget oss afghansk mat og somalisk mat. Noen likte maten, mens andre smakte.
Siste fredag i oktober hadde vi bamsefest med bamsekake, bamsesykehus og samling der de voksne dramatiserte «Gullhår og de tre bjørner».

I november ønsker vi Edvard velkommen til småtroll og da er gruppen komplett. 😊  For tassen starter måneden med tilvenning og innetid på formiddagen. I november kommer en ny student fra universitetet, Kristine som er andre års student.
Ludde skal være mye ute fremover i tilvenningstiden og da skal vi ha fokus på lek og samspill.

Håper alle får en fin november måned 😊