Trollpost November, Stortroll

Da er det siste innspurt til jul og ett nytt år.....

Denne måneden har vi hatt fokus på de forskjellige grunn formene; firkant, sirkel og trekant. Hvordan ser disse ut, og kan man finne dem i hverdagslige ting? Farger har vi også jobbet og lekt med.

 Vi tok fatt i barnas ønsker og interesser, og utforsket farger og forskjellige malingsteknikker. Vi har malt med acryl og vannfarger, på grovt og fint papir. Barna jobbet da med primærfargene, og fant fort ut at gult og blått ble grønt, rødt og blått ble lilla, og gul og rød ble oransje, og hvis man blander alle fargene får vi brun. De skapte fort forskjellige uttrykk med pensel, spatel, og svamp.

 Ifølge rammeplanen skal barnehagen gi barna estetiske erfaringer med kunst og kultur i ulike former og organisert på måter som gir barna anledning til utforsking, fordypning og progresjon. Noe vi absolutt kunne se, ved at vi jobbet med de ulike teknikkene over tid, og flere av barna fant nye måter og jobbe på.  Når vi var ferdige med temaet, kunne alle fortelle hva de likte best og jobbe med, og hvorfor.

Ute har vi gjort klar for Kong Vinter, vi har ryddet bort sommerleker, og i uteområdet, og ryddet skog i akebakken utenfor barnehagen, sånn at den er klar for morsom akelek! Barna (og de voksne) har også fått utfolde seg i hinderløyper som vi voksne har satt opp i uteområdet. Noe de syns er kjempe morsomt, og er en enkel aktivitet med mye flott motorisk læring.

Varmmat har vi også fått kost oss med; kjøttboller med wokgrønnsaker i grillhuset, havregrøt, bålmat og varme fiskekaker.

Vi har vært på flotte turer til Mørkvedlia, Hemmeligskogen, med bål og bålmat og Stormen bibliotek. Der lånte vi mange spennende julebøker, vi skal kose oss med i desember.

Rødgruppa avsluttet for året, med tur i nærmiljøet. De hadde med kamera, og tok bilder av forskjellige skilt, som ble skrevet ut, og de fikk klippe og lime i barnehagen. Vi snakket om hva de betyr underveis i oppgaven.

Den gamle rødgruppa har i tradisjon tro, også vært på besøk hos oss. I år valgte vi å være inne, noe skoleungene og rødgruppa syns var stas. Det å kjenne igjen å kunne sette seg i garderoben, på sin gamle plass var skikkelig fint. Vi ser at de har vokst mye på denne tida, og blitt noen fantastisk flotte skoleunger! Rødgruppa lyttet i spenning på hva de fortalte om hvordan og hva skolen er… ellers var det mye lek og moro! Vi serverte ostesmørbrød og frukt til dessert😊

Under fellessamlingen var vi så heldige og få besøk av «Reisenissene», en liten gruppe musikere som formidlet med sang og dans; jakten på det viktigste med jula. «det er ikke hva vi har, men hvem vi har som er det viktigste» Referat Nissemamma.. Barna elsket forestillingen, og de tok seg god tid til å snakke med barna etterpå. Både små og stortroll, satt som forstenet under hele forestillingen😊

Siste del av november gikk sånn smått til juleforberedelser, vi har lagd og postet julekort, og lagt juleposene klare, til masse julesyssel innhold😊

I november har vi også hatt student, han heter Ruben og er 2. års student. Han vil komme tilbake utpå nyåret og fortsette sin praksis hos oss.

Håper advendtstida deres blir god 😊