Trollpost småtroll, desember

Mens vi venter på nissen.

Det nærmer seg slutten på desember og vi har hatt en veldig fin og kreativ måned på småtroll. Ungene har laget sin egen julepose med hemmeligheter som de har fått med seg hjem.

Rammeplanen sier at gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna tar i bruk fantasi, kreativ tenking og skaperglede. På småtroll har vi forming gjennom hele året, men desember er en måned der barna er ekstra kreative og vi er innom mange forskjellige teknikker og materialer.

Vi har hatt fine adventssamlinger hver dag der julemusa har vært på besøk, vi har tent lys, bitt kjent med forskjellige julesanger, ungene har plukket ned hjerter fra taket og vi har telt ned til jul, og av og til har vi fått oss ei lita pepperkake eller en kakemann. Luddene har også lest om Pulverheksa og Julenissen.

Ludde har fått være med på baking av kakemenn og lussekatter.
Vi hadde ei kjempefin luciafeiring med dere foreldre.
Julekino med disneyfilm og ostepop var veldig populært.
På tirsdag hadde vi nissefest, med dramatisering av På låven sitter nissen og vi gikk rundt juletreet. Vi spiste julegrøt til lunsj og plutselig kom Jåssnissen på besøk utenfor barnehagen. Han fant på mye rare sprell til stor stas for både store og små. En liten pakke fikk vi også når han dro. Når vi var ute på ettermiddagen leitet de største barna på småtroll etter Jåssnissen og lurte veldig på hvor han var blitt av.

Det har vært en kjempe fin julemåned, men vi gleder oss til et nytt år med mange nye sprell.

Vi på småtroll ønsker dere alle ei god jul og et godt nytt år! 😊