Trollpost småtroll januar

Da var første måned av 2018 over og vi har hatt en fin vintermåned. Sola er tilbake og vi går mot lysere tider.

I rammeplanen står det at personalet skal legge til rette for mangfoldige naturopplevelser og bruke naturen som arena for lek, undring, utforsking og læring. På småtroll har vi i januar markert at sola har kommet tilbake. Vi har laget soler, snakket om sola, sett at sola skinner i vinduet, sunget sanger om sola og feira at hun er kommet tilbake med en felles solfest.
Vi hører også i lek at sola er tilbake. Vi har sunget om trollet og sola, det har de største vært veldig opptatt av både i lek og i samtaler.
I januar har vi vært i mørkvedhallen to ganger, nå har vi valgt å ta med hele ludde og det fungerer veldig bra. De koser seg den timen vi er der og vil helst ikke tilbake til barnehagen igjen. Veldig bra motorisk å få ufolde seg i en stor hall og herme etter de på stortroll.

Januar har vært en kald og isete måned, men vi har vært ute og den motoriske utfordringen har vært stor for tassen. Det går mot lysere tider så vi håper på at februar skal bli bedre. Vi har dessverre avlyst noen grillhusfrokoster og turer når det har vært som verst med vind og glatt ute. Men vi har utnyttet det kalde været og laget isskulpturer, ishansker og islykter som vi har pyntet med utenfor barnehagen.

Februar starter med sameuke, der vi skal høre på noen samiske barnesanger, se på bilder og høre på forskjellig joik. På samefolkets dag 6. februar skal vi ha en fellessamling og spise reinskav til lunsj. :) 
I uke 5 og 6 kommer Kristine tilbake, hun er barnehagelærerstudent fra universitetet. Hun skal ha fokus på noen samiske aktivteter med ludde.

I februar skal vi begynne å jobbe mer med historien rundt skinnvotten og språket i fortellingen. Vi skal ha om skinnvotten helt frem til sommeren litt av og på. Så de kommer til å bli godt kjent med fortellingen.
Vi håper alle får en fin februar :)