Trollpost småtroll februar

Da er februar over og vi er klar for en vårmåned.

Vi startet februar med sameuke og feiring av samefolkets dag .
I rammeplanen står det at personalet skal gjøre barna kjent med samisk kultur og levesett og knytte det samiske perspektivet til merkedager og hverdagsliv, kunst, kultur og mattradisjoner.

På småtroll har vi i februar gitt barna kjennskap til hva en same er og hvordan de lever. Vi har tatt ut bilder og hengt på avdelingen, slik at barna kan se og spørre i løpet av hele dagen. De har fått smake på reinkjøtt og hørt på joik og på samiske barnesanger. Barna likte temaet og har vært ivirg på å lære seg bjørnen sover på samisk. Studenten som var her fortalte ludde et samisk eventyr som jeg etterpå så i leken. Det var et eventyr om hvorfor det finnes tamrein og villrein.
Samefolkets dag feiret vi med flagg og fellessamling på stortroll. De fikk nydelig finnbiff til lunsj og det likte alle. Vi lagde også Gahku (et samisk tynnbrød) i grillhuset. Et nydelig søtt brød som var veldig godt med brunost på. :)
Fredag 16 februar hadde vi karneval i barnehagen og det var stor stas. Vi hadde forskjellige aktiviteter og sambadans gjennom begge avdelinger. Til lunsj fikk de kjøpe seg pølse med brød eller lompe i pølseboden og fruktkopp til dessert. Artig dag for store og små.

Slutten av februar var dessverre preget av mye sykdom blant barn og voksne på avdelingen. Så tannlegebesøket som ludde skulle på ble avlyst. Ny dato er 16 mars. Vi har hatt samling om tannlegen og hva vi skal gjøre der og før vi drar skal ludde få se på karius og baktus.
Vi fortsetter å jobbe med skinnvotten i mars og skal ha ei fellessamling for stortroll der vi skal vise hva vi har jobbet med. Påskepynt pg påskesanger skal vi også ha de to siste ukene før påske.

Håper dere får en fin marsmåned!