Trollpost Stortroll Februar

Borte er den strenge vinteren, og årets første vårmåned er ENDELIG her:) her er litt fra hva vi har jobbet med!

Vi startet februar med å jobbe oss frem til samefolkets dag..

Det ble en periode med masse fart og aktiviteter. Når vi leser Rammeplanen, finner vi at vi i barnehagen skal synliggjøre samisk kultur og bidra til at barna kan utvikle respekt og fellesskapfølelse for det samiske mangfoldet.. Så ute har vi laget reinsdyr man kan ri på, skrudd opp reinsdyrhorn på veggen, som vi har kasta «lasso» ala rokering på, og vi satte opp lavoen oppe i skogen, som vi kunne leke og ha samling i. Ute i grillhuset har utegruppa lagd samedukke, og hatt om Stallo og andre samiske fortellinger under samling. Når vi har vært på turer, har vi hatt samisk fortellerstund, og Ruben student har hatt et eget opplegg med samisk fortelling til de største. Daniel`s Joik var en stor slager, samt annen joik med mere fart i. Innegruppa har lagd kule reinsdyr av kongler og små greiner.  Rødgruppa fikk sy sin egen veske (duodji) av filt, samt sy på bånd og knapp. Vi var i Mørkvedhallen og kasta lasso på reinen, og lekte «alle mine reinsdyr kom hjem»  Alt vi lagde, viste vi frem på catwalken på Samefolkets dag. Da hadde vi stor fellessamling med finnbiff og potetmos. Et flott tema, som alle ungene likte å fordype seg i. Skikkelig stas😊

Vi flettet torsken og skreien inn under sametemaet i år. Det er jo samer som livnærer seg på havet også, så uken etterpå var Elin og hentet to store skreier til oss. Vi delte oss inn i to grupper, og fikk stå og se på, og kjenne på hva som er inni fisken. Vi fant blant annet hjertet, øyne, gjeller, magesekk, lever, tarmer og tenner! Det som fasinerer mest er linsen inni øyet, som kommer ut som en hard diamant… da var det mye «WOW», «kult» rundt bordet😊  Dette er også kjempe gøy og lærerikt og holde på sammen med ungene. Er ikke mye «fisj og æsj», og de har en kjempe fin forståelse av alt vi bruker fisken til!

Karneval og full fest og dans, har det også vært! Barna lagde selv plakat, vimpler og klovner til pynt. Alle barna og de voksne kom utkledd, og vi hadde fire forskjellige stasjoner, med like mange lag. Vi satte halen på grisen, gjette-lek, bowling og lekte bjørnen sover. Til lunsj var det kommet opp egen pølsebod, der man kunne kjøpe pølser, og heldigvis la det penger på tallerkenen, vi kunne handle for😊  Til dessert fikk vi frukt kopp! En skikkelig fin fest!

Når vi kom til vinterferien, så hadde også mr. Norovirus, nådd oss. Og han har absolutt ikke spart på kruttet denne gangen… Det resulterte i mange syke barn, og mange friske voksne. Vi har fått spritet barnehagen, lekt masse med de få som har vært igjen.. Lagd gulrotsuppe, og softis M/frukt og vært på tur til universitetet og sett på de utstoppede dyrene.

 Viruset har enda ikke sluppet taket, men vi er absolutt på vei opp igjen😊 Husk og vaske henda!!