Trollpost Stortroll Mars

Vi starta mars med noe nytt av året… Vi har fått i gang en avtale med den nye turnhallen i Mørkvedhallen!

Her får vi lov og boltre oss på trampoliner og i skumbasseng! Jippiiiii😊 Vi har valgt og dele gruppa i to, slik at vi går bortover 13 og 13. Dette slik at de skal få ro og tid til og leke og ha aktivitetene sine. Og FOR en fulltreffer dette ble! Både barn og voksne, smilte om kapp med sola, etter endt time😊

Videre har vi fortsatt jobbinga med Skinnvotten. Vi har brukt Ipaden for å se hvordan sporene til dyrene ser ut og hatt sporjakt ute. De minste lagde dyrene i silkeleire og limte på plakat og de største lagde skumbilde(snø) der de fikk klippe og tegne dyrene selv. Det er også blitt lest fra eventyret i samlinger, og vi har sunget sangen om Skinnvotten.

I språksprell har vi jobbet med å dele opp ord å klappe stavelser. Dette har vi gjort i inne og utegruppa på onsdager. Barna syns dette er morsomt å jobbe med, og vi ser en flott progresjon.

Utegruppa har stekt fiskekaker med pitabrød og pytt i panne i grillhuset. Innegruppa har hatt salatbuffet og havregrøt. Vi avslutta mars med ei felles påskesamling, der barna fikk bake «påskeboller» med brunost og kakao til. Småtroll hadde forestilling fra Skinnvotten til oss.

Rødgruppa har hatt matematiske begreper som tema. Vi har telt, øvd på å skrive tallene 1-10, sett på størrelse og mengde. En flittig gjeng😊 Fredag 16/3 tok vi bussen til byen, og Stormen. Vi skulle se den fantastiske ALADDIN, som Pia`s ballettstudio har satt opp. Det ble et forrykende show; barna satt helt utpå kanten av stolene, og ropte «bravo», WOW og klappet😊 og etter masse inntrykk tok vi bussen tilbake igjen, og da var det en utslitt gjeng, som halvsov til vi var fremme!

Påska kom i år som i fjor😊 Kyllinger med karse og påskeharer ble tryllet frem, av små ivrige barnehender. Vi fikk jaggu besøk av den ekte påskeharen også! Han satte igjen et egg med et brev til oss. Det viste seg at Påskereven hadde vært på ferde, og alle barna måtte ut å hjelpe til å lete etter påskeegget han hadde tatt!! Etter mye iherdig leting, fant vi det og det var fult av gulerøtter og kjeks, selvfølgelig fullkorn😊

Nå håper vi på snøsmelting og vår… barna drømmer om sykler og sandkasse😊